Sefaret-nâme (baş tarafta iki sayfada geçmekte) / Mehmed Said Galib ( Faik Reşit Unat'ın 'sefirler ve sefaretnameler' ile karşılaştırılmıştır); müstensih Ferit Sağlam (eserde müstensih ismi geçmemektedir.demirbaş defterinde, eseri hediye eden şahıs olması hasebiyle bu isim vardır.

Yer Numarası
Y/0182
Dil Kodu
Osmanlı Türkçesi
Çoğaltan/Kopyalayan-Müstensih
Ferit Sağlam (eserde müstensih ismi geçmemektedir.demirbaş defterinde, eseri hediye eden şahıs olması hasebiyle bu isim vardır.
Fiziksel Niteleme
1 : yeşil( mavi) vinilex kaplı karton cilt. 231x170 mm.. 161x100 mm.. 10(sonda boş varak var). 20 satır. 1 sütun. siyah. Rik'a.
Notlar
mensur 1798 yılında mısır'ı işgal eden fransa'nın bağlaşıkları tarafından mısır'ı boşaltmaya zorlanması ve gelişen olaylarla başlar. Eserin başın müstensih yazmanın eksik olduğunu ve kendisinin eki istinsah ettiğini belirtir. Osmanlı Devleti ile Fransa arasında bir barış antlaşması yapmak amacıyla 1802 mart sonunda karayolu ile parise giden Amedi Galib Efendinin yolda giderken gördüğü yer ve yaşadığı olayları anlatan eseridir.
Eser Kondisyonu
sağlam
Emeği Geçenler
Ferit Sağlam (eserde müstensih ismi geçmemektedir.demirbaş defterinde, eseri hediye eden şahıs olması hasebiyle bu isim vardır., müstensih.