38. (ICANAS) Uluslararası Asya ve Kuzey Afrika Çalışmaları Kongresi, 10-15 Eylül 2007, bildiriler : maddi kültür, III. cilt = International Congress of Asian and North African Studies, 10-15 September 2007, papers : material culture, volume III = Mejdunarodnıy Kongress po izuçeniyu Azii i Severoy Afriki, 10-15. 9. 2007, sbornik statey : materialnaya kultura, tom III / yay. haz. Zeki Dilek...[ve başk.].

Yer Numarası
A.VII/6971-3
ISBN
9789751621030
Dil Kodu
Türkçe
İngilizce
Rusça
Yayın Bilgisi
Ankara : Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, 2008.
Fiziksel Niteleme
3 c. (xxiv, 1532 s.) : res. ; 24 cm.
Dizi
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu yayınları ; 4/3.
İçindekiler Notu
Nepal halk takılarındaki formlar ve inançlar / Tevhide Özbağı, Nihal Ülger, s. 1011-1023 -- Tarhananın Türk beslenme kültüründeki yeri ve önemi / Ayşe Özfer Özçelik, Yahya Özdoğan s. 1025-1040 -- Yozgat ili “Nizamoğlu Konağı” etnografya müzesi el sanatları ve giyim kuşam kültürü örneklerinin elektronik ortamda tanıtılması / Lale Önder, Nursel Baykasoğlu, Tomris Yalçınkaya, s. 1041-1058 -- Geleneksel Türk mutfağında şerbet / Yahya Özdoğan, Nermin Işık, s. 1059-1077 -- Azerbaycan halı ve tekstillerinde ejder motifi / Valide Paşayeva, s. 1079-1101 -- Güneydoğu Anadolu Bölgesi : sosyal-kültürel değişim sürecinde geleneksel konutun serencamı / Kamuran Sami, s. 1101-1120 -- Maddi kültür ve onun el sanatlarına yansımaları / Süheyla Sarıtaş, s. 1121-1128 -- Türk kültüründe İznik çinilerinin önemi ve güncel değerlendirilmesi / Seçil Satır, s. 1129-1143 -- Trabzon yöresi geleneksel kadın giyimi / Nedime Şanlı, Aybala Demirci, Elif Topaloğlu, s. 1145-1162 -- Anadolu’da rastlanan halk hekimliği uygulamalarına genel bir bakış / Sevgi Şar, s. 1163-1189 -- Uluborlu (Isparta) çeki oyaları / Habibe Şimşek, s. 1191-1210 -- Beslenme kültüründeki eğilim : fast food yemek tercihleri / Ümit Sormaz, Metin Saip Sürücüoğlu, Lale Sariye Akan, s. 1211-1231 -- Eski Erzurum evlerinde sergilenen yöreye ait etnoğrafik eserler koleksiyonu / Aysen Soysaldı, s. 1233-1252 -- İran-Şahseven dokumaları ile Türkiye yörüklerinin alaçuval ve heybe dokumaları arasındaki teknik ve desen benzerlikleri / Aysen Soysaldı, Katayoun Sarnesar, s. 1253-1275 -- Türk mutfak ve beslenme kültürünün tarihsel gelişimi / Metin Saip Sürücüoğlu, Ayşe Özfer Özçelik, s. 1289-1310 -- Kastomonu’da geleneksel kadın giysileri / Özkan Sema Tağı, Ayşem Aydın, s. 1311-1323 -- Popular architecture of the old city of mosul the architecture of the traditional house / Ahmad Abdul-Wahid Thanoon, s. 1341-1355 -- Göller Bölgesi’nde bitkisel dokumacılık / Zuhal Bezirci Türktaş, s. 1357-1381 -- Geleneksel Türk adı : pekmez / Aslı Uçar, s. 1383-1397 -- Türk geleneksel giyim kültürünün bir parçası olan şalvarın Türk ve dünya modasına yansımaları / Gülçin Üstün, Soneser Yurdakul, s. 1399-1419 -- Anadolu’da 13. ve 15. yüzyıllarda üretilen mimari eserlerin süslemelerinde kullanılan motifler ile el dokusu halı ve kilimlerde kullanılan motiflerin görsel, anlamsal ve yapısal olarak değerlendirilmeleri / Yahşi Yazıcıoğlu, Sinem H. Şanlı s. 1421-1434 -- Lokman Hekimin halk tıbbındaki yeri ve Lokman Hekim web sitelerinin internette sağlık vakfı kriteleri yönünden değerlendirilmesi / Selen Yeğenoğlu, Gülen Özçelikay, s. 1435-1443 -- Türk dokumalarında ağaç motifi / Sultan Yurteri, Filiz Nurhan Ölmez , s. 1445-1468 -- Türk modernleşmesi sürecinde Servet-i Fünûn dergisinin giyim, kuşam, süslenme kültürünün değişimine katkıları / Abdülkadir Zorlu, s. 1471-1491.