1. Uluslararası Nevşehir Tarih ve Kültür Sempozyumu bildirileri, 16-19 Kasım 2011, Nevşehir / editör Yrd. Doç. Dr. Adem Öger.

Yer Numarası
A.IX/2155
ISBN
9786054163021 (tk.)
9786054163038 (1. c.)
9786054163052 (2. c.)
9786054163069 (3. c.)
9786054163076 (4. c.)
9786054163083 (5. c.)
9786054163090 (6. c.)
9786054163106 (7. c.)
9786054163113 (8. c.)
Dil Kodu
Türkçe, İngilizce
Eser Adının Farklı Biçimi
Birinci Uluslararası Nevşehir Tarih ve Kültür Sempozyumu bildirileri, 16-19 Kasım 2011, Nevşehir
Basım Bildirimi
1. baskı.
Yayın Bilgisi
[Nevşehir] : Nevşehir Üniversitesi, 2012 (Ankara : Grafiker Ofset Yayıncılık)
Fiziksel Niteleme
8 cilt : resim, çizim, şekil, harita, grafik, tıpkıbasım, tablo ; 24 cm.
Dizi
Nevşehir Üniversitesi yayınları ; 2
Bibliyografi, vb. Notu
Bibliyografya bildiri sonlarındadır.
İçindekiler Notu
1. Cilt. Nevşehir ve yakın çevresinde sürdürülebilir turizm ekoturizm olanakları / A. Nilay Evcil -- Malezya mağaralarındaki Kapadokya toplulukları ve kabileleri : eski medeniyet ve tarih arasındaki fark / Abdullah Sani bin Kamuliddin -- Karamanlıca yazılmış bir eser : Mikra Asya kıtasının tarihi coğrafyası / Adem Öger -- 12 Numaralı Nevşehir Şer’iyye Siciline göre 20. yüzyılın başlarında Nevşehir’de hayat / Ahmet Oğuz -- Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın emriyle tertip edilen kaside mecmuasındaki müzeyyel gazeller / Ahmet Sevgi -- Doğal ve tarihi mekânların eğitimsel boyutu / Ahmet Şakir Atçı -- Hacı Bektaş Veli Menakıbnamesinin yeniden okunması : imkânlar ve sorunlar / Ahmet Taşğın -- Leksikon Ellino-Turkikon’dan hareketle Grek asıllı Karamanlı alfabesi / Ahmet Turan Türk -- Ürgüplü Şeyhülislâm Mustafa Hayri Efendi / Alaattin Uca -- Osmanlı döneminde Hacıbektaş Kasabası’nda bir Bektaşî şeyhi : Sersem Ali Baba ve Zâviyesi / Ali Kozan -- Nevşehir ilindeki tıbbi jeoloji (jeomedikal) tehlikesinin değerlendirilmesi / Ali Özcan -- Nevşehir ili Avanos ilçesinde yapılan Mevlevi ayinlerinin yabancı turistler üzerindeki etkileri / Ali Özdek -- Mimarisi ile bir tarih “Kapadokya” / Arzu Eceoğlu -- Görsel iletişim tasarımda kimlik tanıtımı “Nevşehir bölgesi ve Kapadokya etnik kimliği” / Arzu Gürdal Dursin -- Karamanlı Türklerin sözlü ve yazılı edebiyatında ata sözleri / Asuman Ergül Ünsal -- Hacı Bektaş-ı Veli felsefesinde müzik / Atilla Özdek, Umut Erarslan -- Tarih öncesi Nevşehir / Atila Türker -- Şarap turizmi çerçevesinde Kapadokya şaraplarının pazarlanabilirliği / Aysu Hatipoğlu, Serkan Şengül -- Hacı Bektaş-ı Veli’nin Makalâtı’nda tasavvuf terminolojisi açısından âdem ve âlem kavramlarına bakış / Ayşe Nur Sır -- Nevşehir-İç Anadolu Bölgesi’nde üretilen tekstiller için bazı öneriler / Ayşe Uygur -- Anadolu çömlekçiliğinin sorunlarından bir kesit “Avanos” / Ayşegül Acar -- Nevşehir tanıtımında yörenin kültürel değerlerinin kullanılmasının grafik tasarım açısından incelenmesi / Banu Bulduk.
2. Cilt. Seramik sanat ve tasarım eğitiminde müze ve atölye uygulamaları / Banu Davun, Betül Aytepe -- Nevşehir Damat İbrahim Paşa Külliyesi Kurşunlu Camii kalemişi çalışmalarının, kompozisyonu oluşturulan etmenler açısından incelenmesi / Bekir Kabakcı -- Rusya-Türkiye turizminin vazgeçilmez köprüsü : Kapadokya / Beyhan Asma -- Turistik bir bölge olan Nevşehir ilinin yöredeki el sanatlarına katkısı / Birnaz Er, Zeliha Sarıkaya Hünerel -- Karamanlıca yazılmış ilk roman Temeşa-i Dünya ve Cefakâr u Cefakeş’te kullanılan zarf-fiiller / Buket Köremezli -- Geleneksel Nevşehir kıyafetlerinden faydalanarak tasarlanan turistik amaçlı giysiler / Burcu Başaran -- From the survey to the interactive multimedia documentation for cultural heritage / Carmela Crescenzi, Giorgio Verdiani, Sergio Di Tondo -- Tokalı Kilise revisited : new considerations on Christ’s ministry cycle in the new church / Catherine Jolivet Levy -- Yükseköğretim öğrencilerinin başarılarına takım çalışmasının etkisi / Celal Gülşen, Taner Duran -- A land dwelt by God. the development of Christian Church in the region of Nevşehir (IV-X Centuries) and its role in visual arts / Chiara Bordino -- Karamanlı Türkçesine genel bir bakış denemesi / Cihan Çakmak -- Destinasyon pazarlaması ve marka kent oluşturma stratejileri : Nevşehir ili için marka kent temelli bir turizm stratejisi denemesi / Çağatan Taşkın, Cem Okan Tuncel -- Nevşehir ve diğer Anadolu ağızlarında fiillerin teklik 3. şahıs çekimlerinde /n/ sesi / Çetin Pekacar, Filiz Meltem Erdem Uçar -- Nevşehir’in basına yansıyan imajı ve markalaşma sürecinde Nevşehir / Çiğdem Dirik, Ahsen Armağan -- Ürgüp, Derinkuyu ve Hodul Dağı (Nevşehir) arasında kalan bölgenin floristik özellikleri / Deniz Ulukuş, Osman Turgay -- Nevşehir ağızlarındaki süreklilik tasvirî fiillerinin tarihî ve çağdaş lehçelerle mukayesesi / Dilek Herkmen -- Popüler kültür ve film turizmi / Dilek Yeşiltuna -- St. George of Neapolis (Neapolitis) (1730-1797) biography and miracles / Dimitrios Katsikas-Kappadokis -- Nevşehir’de kültür ve kütüphaneler / Doğan Atılgan -- Nevşehir turizminin istatiksel olarak değerlendirilmesi (1982-2012) / Duygu Eren, Hediye Limon, Yusuf Karakuş -- Şeyhülislâm Ürgüplü Mustafa Hayrî Efendi / Efkan Uzun -- Tarihsel bir roman : Kapadokya Kahramanı Yağışoğlu Yaşar / Elif Esra Önen -- Neşet Günal’ın eserleri çerçevesinde sanatta yöresellik kavramı üzerine bir tartışma / Elif Şenel -- Nevşehir ili Ürgüp ilçesinde “nahıl övme” geleneği / Emin Erdem Kaya.
3. Cilt. Karamanlıların Niğde’si / Emin Selamoğlu -- Bir Osmanlı şehir tesisi : Nevşehir / Emin Toroğlu -- Aynı adı taşıyan ve benzer resimleri içinde bulunduran Kapadokya kiliseleri / Ercan Kaçmaz -- Milli Mücadelenin önemli kilometre taşı olan Hacıbektaş / Erol Seyfeli -- Bir hemşehrilik örgütlenmesi örneği “Nevşehirliler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği” / Esra Işık -- Türkülerin metinlerine dair / Eva Csaki -- Peri Bacalarına sihirli değnek : Nevşehir turizminin kültürel animasyon ve uygulamaları halkbilimi bağlamında değerlendirilmesi / Evrim Ölçer Özünel -- XIX. yüzyıl sonları ve XX. yüzyıl başlarında Nevşehir’de Rum mektepleri / Fahri Maden -- Kapadokya yöresinin turizm potansiyeli ve Türkiye ekonomisindeki yeri / Famil Şamiloğlu, Serap Serin Karacaer -- Açıksaray : mimari bir okuma manastır yaşamı ve seküler yerleşimin sorgulanması / Fatma Gül Öztürk -- 1584 yılında Karamanlıca alfabe ile yazılmış bir itikatname / Fehmi Dinçer -- Folklor ve turizm (folklorik ürünlerin turizmde kullanılması meselesi) / Fikret Türkmen, Ferah Türker -- Nevşehirli şair Nedim Uçar’ın şiirlerinde kelime dünyası / Filiz Meltem Erdem Uçar -- Öğrencilerin kampüs olanakları tercihlerinin belirlenmesi : Nevşehir Üniversitesi örneği / Funda Nalbantoğlu Yılmaz -- Kapadokya geleneksel konutlarının mimari özellikleri / Funda Solmaz, Neriman Şahin Güçhan -- Nevşehir’in endemik bitkileri / Gençay Akgül, Nefise Yılmaz -- Nevşehir’in dekoratif ağaç ve çalıları / Gençay Akgül, Nefise Yılmaz -- Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisinde Nevşehirli Niğde Mebusu Ata Bey / Gülin Öztürk -- 7 Numaralı Nevşehir Şer’iye Sicilinin ışığında Nevşehirlilerin yatırım araçları / Gülser Oğuz -- Basılı metinlerin sayısal analizi yoluyla Karamanlı halkını tanımak / Günil Özlem Ayaydın Cebe -- Avanos’lu ressam Nihat Tandoğan ve eserleri / Hafize Pektaş -- Bir mecmuadan hareketle Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’ya dair bazı tespitler / Hakan Yekbaş -- Heykeltıraş Hakkı Atamulu / Hanife Yüksel, Serap Yıldız İlden -- Bir Rus araştırmacı gözü ile Karamanlılar / Harun Güngör -- Sosyolojik açıdan Nevşehir’de din hizmetleri / Hasan Yavuzer.
4. Cilt. Geleneksel giysi motiflerinden oluşturulan kadın yeleği örneği / Hatice Keten, Gülçin Karaca -- Mürûr u ubûr edenlerin gözüyle Hacıbektaş : seyahatnameler, salnameler ve Şer’iyye Sicillerine göre Hacıbektaş’ın tarihi / Hava Selçuk -- Organik mimarlığın Ürgüp bölgesindeki uygulamaları ve günümüz organik tasarımları ile ilişkileri / Hülya Yavuz Özden -- Nevşehir ve çevresindeki üzüm bağlarının kullanılmayan asma yapraklarının ülke ekonomisine kazandırılması üzerine bir çalışma / Hüseyin Benli -- Cumhuriyet döneminde Nevşehir’de basın-yayın organlarının tarihsel gelişim süreci (gazete, dergi ve bülten) / Hüseyin Saraç -- Nevşehir ilinde geleneksel doğum uygulamaları / Hüseyin Sevindik -- Türk soy, boy ve oymak adlarının Nevşehir yöresi yer adlarına yansıması / İbrahim Ethem Özkan -- Nevşehir’de Yeşil Yıldız Projesi’nin uygulanamamasının gerekçeleri / İbrahim İlhan, Emine Yıldız Kale, Neşe Acar -- Nevşehir ekonomisinin sektörel analizi / İbrahim İlhan, Ersan Ersoy -- Nevşehir ağızlarında kullanılan deyimler / İdris Nebi Uysal -- Küreselleşme ve kültürler arası iletişim sürecinde Nevşehir ili destinasyonlarında bir imaj geliştirme girişimi olarak Web tasarım modeli / İlknur Aydoğdu Karaaslan -- Gelişmiş Avrupa ülkelerinin destinasyonlarıyla Nevşehir turizm destinasyonu Web siteleri üzerinde karşılaştırmalı bir analiz : farklılıklar, benzerlikler, öneriler / İlknur Aydoğdu Karaaslan, Nimet Önür -- İslam-Bizans Mücadelesi’nde Orta Kapadokya Bölgesi (640-962) / İlyas Gökhan -- Hırka Dağı’ndaki ardıç ağacı üzerine anlatılan efsaneler / İmran Gündüz Alptürker -- Fraşeri Kardeşlerin Arnavutluk’taki Bektaşiliğe katkıları / İrfan Morina -- Birkaç Nevşehir türküsü ve onların Avrasya paralellikleri hakkında / Janos Sipos -- Nedim’in şiirlerinden hareketler Damat İbrahim Paşa ve faaliyetleri / Kadri H. Yılmaz -- Arşiv belgeleri ışığında Nevşehirli ulema ve hizmetleri / Kemal Gurulkan -- XX. yy. başlarında Nevşehir Hapishanesinin genel durumu / Kevser Değirmenci -- Nevşehir ili Ürgüp ilçesinde düğün adetleri ve çeyiz geleneği / Kezban Sönmez -- Ürgüplü Refik Başaran ve Türk müzik kültürüne katkısı / Kubilay Kolukırık, Günsu Yılma -- Kapadokya’da butik otel işletmeciliğinin gelişimi ve sorunları / Lütfi Buyruk -- Nevşehir ve çevresindeki Osmanlı camilerinden örnekler / M. Fatih Müderrisoğlu -- Nevşehir Kazâsı’nın eğitim, dinî ve sosyal yapıları (1700-1800) / Murat Öntuğ, Hüseyin Saraç.
5. Cilt. The New Tokali Kilise, or the Sistine Chapel of Cappadocia / Maria Andaloro -- Hacı Bektaş Velî Velâyetnamesi örneğinde Türkistan’dan Anadolu’ya Türk anlatı geleneği / Mehmet Çeribaş -- Nevşehirli Hattat Muallim Ahmet Naci Gürsoy / Mehmet Hazar, Zafer Yeşilöz, Cevdet İlhan -- Kapadokya Bölgesi Yemek Kültürü Üzerine Bazı Değerlendirmeler / Mehmet Karaarslan -- XIX. yüzyıl ve XX. yüzyıl başlarında Nevşehir kazasının sosyal ve ekonomik durumu / Mehmet Kaya -- Nevşehir’de eğitim ve kültür hayatı : 1875-1900 / Mehmet Mercan -- Hacı Bektaş -Külliyesinin kitabeleri / Mehmet Tütüncü -- Antik dönemde Nevşehir’de Mithra kültünün varlığına dair bir değerlendirme / Meral Hakman -- Arzu ile Kamber hikâyesinin Nevşehir varyantları ile Azerbaycan varyantının mukayesesi / Metin Arıkan, Tuğba Bayrakdarlar Nevşehir yöresi geleneksel kıyafetlerinden günümüze yansımalar / Mine Çeliköz, E. Elhan Özus, Filiz Erden -- Handan Öztürk’ün “Yalnız Bebekler” adlı eserinin edebi metin ve “Yüzyıllar Önce Kapadokya” üzerinden inceleme ve değerlendirmesi / Mine Hoşcan Bilge -- Nevşehir’de üretilen kültürel bebeklerin giyim ve aksesuar özelliklerinin incelemesi / Miyase Çağdaş, Aysel Çağdaş, Gülay Temiz -- İki farklı coğrafyadan kaya mimarisinde ortak yaklaşımlar / saptamalar : Göreme (Türkiye) – Kandovan (İran) / Mona Paşapur, Seda Şahin -- Yaşar Kemal’in periler diyarına yolculuk : Bu Diyar Baştanbaşa : Peri Bacaları / Murat Gür -- Ortak Bellekte Hacı Bektaş-ı Veli ve Hacım Sultan / Mustaf Arslan, Salih Gülerer -- Ürgüplü şairler / Mustafa Kaya -- Türk-İslam medeniyetinin ayırt edici kurumlarından biri olarak kervansaraylar / Mustafa Keskin -- 16. yüzyıl sonlarında Ürgüp kazası / Mustafa Oflaz -- Kappadokia kralı Arkhelaos / Muzaffer Demir -- Potansiyel çökme çukurlarının elektrik özdirenç yöntemi ile araştırılması : modelleme çalışmaları / Nart Coşkun -- Kültür turizmi kültürel ekonomik yaklaşım açısından kültür ve turizm işbirliğinin önemi / Nebi Özdemir -- Nevşehir Şer’iyye Sicilleri’nin sosyal tarih açısından önemi Nevşehir Sicilleri üzerinden yapılan lisansüstü çalışmalar / Nejdet Gök -- Nevşehir ve çevresindeki Selçuklu kervansaraylarının süsleme programı üzerine görüşler / Nermin Şaman Doğan.
6. Cilt. Niğde Sancağı merkez kasabası Âsâr-ı ‘Atîka defterine göre Nevşehir ve Arapsun (Gülşehir) / Nevzat Topal -- Sanat ve din / Nihat Boydaş -- Nevşehir’in Tatlarin kasabasındaki kaya kiliseleri ve duvar resimleri / Nilay Çorağan Karakaya -- Yeni iletişim olanakları içinde Nevşehir turizminin markalaşmasında inovasyonların ve niş pazarlamanın önemi / Nimet Önür -- Kapadokya hikâyeleri / Niyazi Yaşar -- Ürgüplü bir şeyhülislam : Ürgübî Mustafa Hayri Efendi / Nurgül Sucu -- Nevşehir ili düğün adetleri ve Nevşehir müzesinde bulunan geleneksel gelinliklerin giyim sanatları açısından incelenmesi / Nurhan Özkan, Fatma Gemici -- Edebiyatta ve popüler kültürde “Karamanlılar” / Nurten Ertul -- Karamanlıların Kapadokya’da yaşadıkları alan içerisinde Müslüman Türklerle sosyal hayat paylaşımı / Oğuz Özdem -- Nevşehir mutfak kültürü ve yemekleri / Osman Güldemir, Nermin Işık -- Göreme Açıkhava Müzesi’nin sunum sorunlarının incelenmesi ve değerlendirilmesi / Özgün Özçakır, Neriman Şahin Güçhan -- Nevşehir ili su potansiyeli ve il ekonomisine katkısı / Ömer Saylar, Ayşegül Şisman -- Turizm ve bölgesel gelişme : Kapadokya bölgesi örneği / Önder Met, İsmail Mert Özdemir, Uğur Saylan -- Nevşehir ve çevresindeki Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti dönemi kültür varlıkları üzerine yapılmış bazı yayınlar / Örcün Barışta -- Cumhuriyet dönemi değişen kültür ortamında, Derinkuyu’lu bir heykeltraş : Hakkı Atamulu / Özcan Özkarakoç -- İktidar felsefesi’nin temel özellikleri yönünden Hacı Bektaş-ı Veli Velâyetnâmesi’nin söylem çözümlemesi / Özgür Kasım Aydemir -- Kapadokya’nın önemli azizlerinden biri : doğu manastırcılığının kurucusu Aziz Basil / Özlem Genç -- İbrahimpaşa Köyü’nün kültürel değerleri ve dönüşümü / Özlem Karakul -- The improvement of the rock chruches of Cappadocia through the restoration / Paola Pogliani -- I. Dünya Savaşı’nda Bakü Cephesinde vefat eden Nevşehirli şehitler / Parvana Bayram -- Manastır kurumlarının ortaçağ Avrupa tarihindeki önemi / Pınar Ülgen -- Kapadokya’ya Hıristiyanlığın giriş süreci / Ramazan Adıbelli -- Damad İbrahim Paşa’nın İstanbul’daki kütüphânesi ve Nevşehirli Âlim edipleri yazma eserleri / Recep Dikici -- Damat İbrahim Paşa’nın Nevşehir’de tanınırlığı / Remzi Kılıç, Mehmet Akif Cihan -- Eski Asur Dönemi’nde Nevşehir ve çevresi / Remzi Kuzuoğlu.
7. Cilt. Cappadocia, an underground district / Roberto Bixio, Vittoria Caloi, Andrea De Pascale -- Alan markalaşmasında boş zaman tasarım ürünlerinin yeri Kapadokya için bir deneme / S. Selhan Yalçın Usal -- Nevşehir geleneksel kadın ceketlerinin incelenmesi ve yeni model tasarımlarının oluşturulması / Saadet Bedük, Hatice Harmankaya, Seda Güzel -- Nevşehir’de çanal çömlek kültürünün geçmişi : İlk Tunç Çağı – M. Ö. 3200-1800 / Salih Kaymakçı -- Nevşehir’de turizm gelişiminin temel sorunları ve bazı öneriler / Salih Kuşlucan, İbrahim İlhan -- 19. Yüzyılda Nevşehir’deki çeşme ve su yollarının bakım, tamir ve onarımları / Samettin Başol, Mevlüt Çam -- Ürgüp Mustafapaşa’da duvar resimli iki ev / Savaş Yıldırım -- Asur ticaret kolonileri çağında Nevşehir / Sebahattin Bayram -- Nevşehir turizminde alışverişin önemi / Seha Aksü -- Sulucakarahöyük’ten Anadolu’ya Hacı Bektaş Veli inancı / Selahattin Döğüş -- İç Anadolu Bölgesi’nde kaplıca ve termal tesislerin Türk sağlık turizmi içindeki yeri / Selçuk Adveren -- Osmanlı uygulamasında müsadere: Nevşehir Damat İbrahim Paşa’ya ait muhallefat zaptı örneği / Selim Karahasanoğlu -- Aksaray Güzelyurt manastır ve kilise binaları hakkında bir mimari değerlendirme / Serkan Sunay -- Nevşehir yöresinde tarımsal sürdürülebilirlik yaklaşımı / Sevinç Ateş, Nurgül Türemiş -- Kapadokya bölgesi sığ yapısının gravite yöntemiyle modellenmesi / Sinan Koşaroğlu, Aydın Büyüksaraç, Özcan Bektaş, Abdullah Ateş -- Tabal Krallığı / Suzan Akkuş Mutlu -- 17. yüzyılda Niğde Sancâğı’nın idarî birimi olarak Ürgüb Kazâsı hakkında gözlemler / Süleyman Demirci -- Menâkıb-ı Hacı Bektaş Veli’de Nevşehir ve çevresi / Süleyman Solmaz -- Nevşehir’de mübadil kültürü / Süreyya Aytaş -- Nevşehir müftüsü Süleyman Vehbi ve Ahmet Tevfik Efendiler / Şaban Çetin -- Uluslararası çağdaş sanat etkinliklerinin kenin kültürel dönüşümüne katkıları : uluslararası Fabrikartgrup Çağdaş Sanatlar Festivali örneği / Şakir Özüdoğru -- Kapadokya yerel mimarisini sürdürülebilirlik açısından irdelenmesi / Şen Yüksel -- Sicil-i Ahval defterlerine göre Nevşehir doğumlu memurların sosyo-kültürel durumları : 1789-1909 / Şenay Atam -- Çoban Düzünün turistik değeri / Şeyma Keçe, Seher Keçe Türker -- Sosyolojik boyuttan Ahilik ve toplumsal sorunlar açısından ilkelerini yeniden düşünmek / Talip Karakaya -- Kapadokya’da yaşamış bir aziz : Aziz Mamas / Tuğba Gönel.
8. Cilt. Biyografik kaynaklara göre Osmanlı yönetim ve aydınlanmasında Nevşehir / Tuncay Bülbül -- Reklamlarda kullanılan cinsiyet rollerinin algılanması üzerine bir çalışma : Nevşehir Üniversitesi örneği / Turan Şener -- Nevşehir-Derinkuyu ilçesinde doğum ile ilgili inanış ve uygulamalar / Turgay Kabak -- Avanos ( Nevşehir) çömlekçiliğinin bölgedeki turizm pazarlamasındaki öneminin değerlendirilmesi / Uğur Ceylan, Murat Bayazıt -- Nevşehir yöresi pomzaların ufalanma izellikeri açısından değerlendirilmesi / Vedat Deniz -- Popüler kültür bağlamında filmlerin ve televizyon dizilerinin destinasyon imajına etkileri : “Yer Gök Aşk” dizisi üzerine bir inceleme / Veysel Çakmak, Şule Karadağ, Başak Solmaz -- Damat İbrahim Paşa’nın şiir meclisleri bağlamında kültür, oyun, gazel / Volkan Karagözlü -- Osmanlı tezkireleri ışığında Nevşehirli şairleri / Vüsale Musalı -- Nevşehir yöresi pomzaların zenginleştirme özellikleri açısında değerlendirilmesi / Yakup Umucu, Vedat Deniz -- Türk kültür coğrafyasında Nevşehir ve çevresi örnekleri ile yeşil / Yaşar Kalafat -- Nevşehir Meryem Ana Ortodoks kilisesinin restorasyonu üzerine notlar / Yılmaz Büktel -- Nevşehir türkülerinin toplum dilbilimsel açılımı / Yusuf Gökkaplan -- Eskiçağda Kapadokya’da at yetiştiriciliği / Yusuf Kılıç -- Cumhuriyet dönemi Türk romanında Nevşehirli Damat İbrahim Paşa / Zeki Taştan -- Neşet Günal resminin biçim dilini oluşturan kaynaklar / Zeki Umay -- Nevşehir yöresindeki el sanatlarının halk eğitim merkezlerinde açılan el sanatları kurslarına etkisinin incelenmesi / Zeliha Sarıkaya Hünerel, Birnaz El -- Nevşehir yöresinde geleneksel kadın kıyafetleri / E. Elhan Özus, Filiz Erden, Mine Çeliköz -- Nevşehir yöresi geleneksel erkek kıyafetleri / Filiz Erden, E. Elhan Özus, Mine Çeliköz -- Nevşehir kültüründe yer alan el yapımı bebeklerin malzeme, yapım teknikleri ve kültürel özelliklerinin incelenmesi / Gülay Temiz, Aysel Çağaş, Miyase Çağdaş -- İç Anadolu Bölgesi geleneksel giysi özelliklerinin kadın yelek modeline yansıtılması / Hatice Saadet Bedük, Duygu Ercan -- İç Anadolu Bölgesi geleneksel cepken ve yelek özelliklerinden oluşturulan kadın yelek modeli / Hatice Saadet Bedük, Aslı Çetin -- Geleneksel Giysi Motiflerinden oluşturulan kadın yeleği örneği / Hatice Saadet Bedük, Asuman Yılmaz -- Ürgüp yöresi geleneksel gelin giysilerinden örnekler / Miyase Çağdaş, Zeynep Kaya, Cennet Yağcı.
Emeği Geçenler
Öger, Adem, editör.