Kitabu Tarihi'l-Hulefai'r-Raşidin / eş-Şeyh Celaleddin es-Suyuti; müstensih Muhibbi'd-din İbnü'l-Fakir Ahmed b.Muhibbi'd-din el-Abudri.
Kitabu Tarihi'l-Hulefai'r-Raşidin
Yer Numarası
Y/0100
Dil Kodu
Arapça
Çoğaltan/Kopyalayan-Müstensih
Muhibbi'd-din İbnü'l-Fakir Ahmed b.Muhibbi'd-din el-Abudri.
Telif Bilgisi
15 Zilkade 1008 (M.1599).
Fiziksel Niteleme
Deri cilt şemseli ve salbekli, miklepli (şemseli), zencirekli, şirazeli. 173x108 mm.. 121x68 (mücedvel) mm.. 295 yaprak. 21 satır. 1a'da kitabın ve yazarın ismi müzehhep olarak verilmiş. 1b'de de ser-levha (besmele) bulunmaktadır. Yazı alanı mücedvel. Siyah, kırmızı ve yeşil. Nesih.
Zahriye Bilgileri (Münavele, Mütalaa, Temellük vb)
Kitabın sonunda kitaba İbrahim Zeynü'l-Abidin el-Çelebi el-Hanefi tarafından bakıldığına dair bir yazı bulunmaktadır. Baş tarafta bu kitabın İzmir'de h.1287/m.1870 yılında alındığına dair bir bilgi var.
Notlar
Hz.Ebubekir'den müellifin kendi dönemine kadar iktidarda bulunan halifeler dönemlerinde meydana gelen olaylar ele alınmaktadır. Kenarında notlar yer almaktadır. Tashihi yapılmış.
Eser Kondisyonu
Kitabın cildi ve metni sağlam bir şekildedir.
Konu
Emeği Geçenler
Muhibbi'd-din İbnü'l-Fakir Ahmed b.Muhibbi'd-din el-Abudri, müstensih.