Sultan Muhammed [Mehmed] Hân-ı hâmis hazretleri : hayât-ı mâziyye ve husûsiyesi : Sultan Mehmed Hân-ı hâmis hazretlerinin şehzâdelik zamanlariyle ahvâl-i husûsiyye-i hayâtiyyesinden bâhisdir ; Alemdar Mustafa Paşa : ilk kahraman-ı hürriyet Alemdar Mustafa Paşa'nın terceme-i hâliyle 1222, 23 senelerinde tehaddüs eden irticâ'-ı evvel ile iticâ'-ı sânî arasındaki münâsebât ve müşâbehâtı hâkî ve hâvîdir ; Vak'a-i cedîd ; Tabsıra ; Silistre Muhâsarası ; Çanakkale Boğazı / muharriri A. R. ; [yayınlayan] Tüccârzâde İbrahim Hilmi ; Ali Seydî ; sahib ve nâşiri İlyas ; Enderûn-i Hümâyûn Nâzırı merhûm Ebû Bekir Efendi ; [Âkif Paşa] ; Hâssa Ordu-yı Hümâyûnuna mensûb kılā-ı hâkânî topçu alayının yedinci taburunun birinci bölüğü yüzbaşısı Ahmed Nâfiz Efendi ; Ali Rıza Seyfi ; tabi' ve nâşiri Malûmat ve Servet Gazeteleri sâhib-i imtiyâzı es-Seyyid Muhammed [Mehmed] Tâhir.

Yer Numarası
A.V/4388
Dil Kodu
Osmanlı Türkçesi
Yayın Bilgisi
1. kitap. İstanbul : Kütübhâne-i İslâm ve Askerî, 1324 ( Matbaa-i Artin Asaduryan ve Mahdumları).
1. kitap. [İstanbul] : Kanaat Matbaa ve Kitâbhânesi, 1329.
1. kitap. İstanbul : Tıb ve Fen Kitâbhanesi, 1332 ( Kader Matbaası).
1. kitap. İstanbul : Teodor Kasab Matbaası, 1290.
1. kitap. [İstanbul] : Dârü'l-Hilâfeti'l-Aliyye, 1318 ( Matbaa-i Tâhir Bey)
Fiziksel Niteleme
6 kitap 1 ciltte (32 s., 74,4 s., 39 s., 2 s. resim, 72 s., 86 s., 166 s.) : resim, 17 cm
Dizi
Vesâik-i Târîhiyye külliyâtı ; aded 1.
Genel Not
Cildin içerisinde “Sultan Muhammed [Mehmed] Hân-ı hâmis hazretleri : hayât-ı mâziyye ve husûsiyesi : Sultan Mehmed Hân-ı hâmis hazretlerinin şehzâdelik zamanlariyle ahvâl-i husûsiyye-i hayâtiyyesinden bâhisdir“ adlı eserden iki nüsha mevcuttur.
“Tabsıra“ adlı esere ait yayın yeri, matbaa ve yayın tarihi bilgisi bulunmamaktadır.
DİA 32. ciltte Nâmık Kemal'in “Silistre Muhâsarası“ adlı eserini Kıbrıs'ta tanıştığı Silistre gazisi yüzbaşı Ahmed Nâfiz adına neşrettiği bilgisi mevcuttur.
Emeği Geçenler
İbrahim Hilmi, Tüccârzâde, yay. Sultan Muhammed [Mehmed] Hân-ı hâmis hazretleri: hayât-ı mâziyye ve husûsiyesi : Sultan Mehmed Hân-ı hâmis hazretlerinin şehzâdelik zamanlariyle ahvâl-i husûsiyye-i hayâtiyyesinden bâhisdir.
Ali Seydi Bey, 1870-1933, yazar. Alemdar Mustafa Paşa : ilk kahraman-ı hürriyet Alemdar Mustafa Paşa'nın terceme-i hâliyle 1222, 23 senelerinde tehaddüs eden irticâ'-ı evvel ile iticâ'-ı sânî arasındaki münâsebât ve müşâbehâtı hâkî ve hâvîdir.
İlyas, Kanâat Kütübhânesi sahibi, yayınlayan. Alemdar Mustafa Paşa : ilk kahraman-ı hürriyet Alemdar Mustafa Paşa'nın terceme-i hâliyle 1222, 23 senelerinde tehaddüs eden irticâ'-ı evvel ile iticâ'-ı sânî arasındaki münâsebât ve müşâbehâtı hâkî ve hâvîdir.
Ebû Bekir Efendi, yazar Vak'a-i cedîd.
Âkif Paşa, 1787-1845, yazar. Tabsıra.
Âkif Paşa, 1787-1845, yazar. Tebsıra.
Nâmık Kemal, 1840-1888, yazar. Silistre Muhâsarası.
Ali Rıza Seyfi, yazar. Çanakkale Boğazı.
es-Seyyid Muhammed [Mehmed] Tâhir, yayınlayan. Çanakkale Boğazı.
Dizi Ek Girişi- Tek Biçim Başlık
Vesâik-i Târîhiyye külliyâtı ; aded 1. Vak'a-i cedîd.