II. Uluslararası Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Sempozyumu, 21-22 Eylül 2017 / yayına hazırlayanlar Temuçin F. Ertan, Alper Bakacak.

Yer Numarası
A.IX/0058
ISBN
9786051363851
Dil Kodu
Türkçe, İngilizce
Eser Adının Farklı Biçimi
Second International Symposium of the Battle of the Sakarya and Haymana, 21-22 September 2017
2. Uluslararası Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Sempozyumu, 21-22 Eylül 2017
İkinci Uluslararası Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Sempozyumu, 21-22 Eylül 2017
2nd International Symposium of the Battle of the Sakarya and Haymana, 21-22 September 2017
IInd International Symposium of the Battle of the Sakarya and Haymana, 21-22 September 2017
Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana İkinci Uluslararası Sempozyumu
The 2nd International Symposium of Sakarya Battle and Haymana
Yayın Bilgisi
Ankara : Ankara Üniversitesi Türk İnkılâp Tarihi Enstitüsü, 2018.
Fiziksel Niteleme
xii, 326 sayfa : resim, şekil, harita, tıpkıbasım, tablo ; 24 cm.
Dizi
Ankara Üniversitesi yayınları ; no. 602. Ankara Üniversitesi Türk İnkılâp Tarihi Enstitüsü yayınları ; no. 57
Genel Not
Eser adı dış kapakta “Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana İkinci Uluslararası Sempozyumu = The 2nd International Symposium of Sakarya Battle and Haymana“ olarak geçmektedir.
Eser, 21-22 Eylül 2017 tarihinde Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü, Haymana Kaymakamlığı ve Haymana Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği sempozyumun bildirilerinden oluşmaktadır.
Bibliyografi, vb. Notu
Bibliyografya bildiri sonlarındadır.
İçindekiler Notu
BİRİNCİ OTURUM. HAYMANA ÜZERiNE -- İKİNCİ OTURUM. SANAT, SİYASET VE BİLİM AÇISINDAN GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE HAYMANA. Turizm stratejilerinin Ankara-Haymana İlçesi’nde geliştirilme olanakları / Dr. Öğr. Üyesi E. Seda Arslan Muhacir -- Bir siyasal tutum analizi: Cumhuriyet Dönemi referandumlarında Haymana / Prof. Dr. Hakan Uzun -- Tanzimattan Cumhuriyete Haymana’nın tarihine panaromik bir bakış / Pınar Çevik Azap -- Haymana’da biyolojik alana ilişkin yapılan çalışmaların derlenmesi (2000-2017) / Dr. Öğr. Üyesi Suzan Sönmez -- ÜÇÜNCÜ OTURUM. MİLLİ MÜCADELE’DE ANKARA VE HAYMANA. Milli Mücadele Döneminde Ankara ve Ankaralılar / Prof. Dr. Ayten Sezer Arığ -- Milli Mücadele’de Mustafa Kemal Paşa’nın Ankara’da halkla münasebetleri / Prof. Dr. Mesut Çapa -- DÖRDÜNCÜ OTURUM. DIŞ BASINDA MİLLİ MÜCADELE VE SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ. Yunan Ordusunun Anadolu işgalinde bir muhalif ses: Rizospastis Gazetesi / Dr. Öğr. Üyesi Esra Özsüer -- Avustralya basınında Sakarya Meydan Muharebesi / Prof. Dr. Esra Sarıkoyuncu Değerli -- Sakarya Meydan Muharebesi ve Türk Kurtuluş Savaşı’nın İran gazetelerine yansıması / Doç. Dr. Masoumeh Daei -- BEŞİNCİ OTURUM. DÜNYADA MİLLİ MÜCADELE VE TÜRKİYE. 1921 Tarihli Ankara Anlaşması’na giden yolda bir Fransız gazeteci: Mme Berthe Gaulis -- The Polish opinion on the reforms introduced in the Republic of Turkey from the standpont of continued diplomatic collaboration / Doç. Dr. Danuta Chmielowska -- ALTINCI OTURUM. ÇEŞİTLİ YÖNLERİ İLE MİLLİ MÜCADELE. İngiliz Avam Kamarası tutanaklarında Sakarya Meydan Muharebesi: öncesi ve sonrasına dair izlenimler / Arş. Gör. Bahar İzmir -- Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bulaşıcı hastalıklarla mücadele politikası ve “Frenginin Men’i ve Tahdid-i Sirayeti Hakkında Kanun” / Doç. Dr. Cahide Sınmaz Sönmez -- Sakarya Savaşı öncesinde Enver Paşa’nın Anadolu’ya girme Girişimi / Dr. Öğr. Üyesi Fatih Tuğluoğlu.
Dil Notu
Eser Türkçe ve İngilizce bildirilerden oluşmaktadır.
Bildiriler Türkçe ve İngilizce özet içerir.
Emeği Geçenler
Ertan, Temuçin Faik, 1958- yayına hazırlayan.
Bakacak, Alper, 1975- yayına hazırlayan.
Kurum Adı
Ankara Üniversitesi Türk İnkılâp Tarihi Enstitüsü.
Haymana Kaymakamlığı.
Haymana Belediyesi.
Dizi Ek Girişi- Tek Biçim Başlık
Ankara Üniversitesi yayınları ; no. 602.
Ankara Üniversitesi yayınları. Ankara Üniversitesi Türk İnkılâp Tarihi Enstitüsü yayınları ; no. 57.