Rauf Raif Denktaş ve Dr. Fazıl Küçük 1. Uluslararası Kıbrıs Araştırmaları Sempozyumu, 21-24 Mart 2019, Lefkoşa/KKTC, bildiri tam metin kitabı / editörler Doç. Dr. Gökçe Yükselen Peler, Doç. Dr. Güven Arıklı.

Yer Numarası
A.IX/0455
ISBN
9786052815069
9786052815076 (e-ISBN)
Dil Kodu
Türkçe
Eser Adının Farklı Biçimi
Rauf Raif Denktaş ve Dr. Fazıl Küçük Birinci Uluslararası Kıbrıs Araştırmaları Sempozyumu, 21-24 Mart 2019, Lefkoşa/KKTC, bildiri tam metin kitabı
Basım Bildirimi
1. baskı.
Yayın Bilgisi
İstanbul : Hiperyayın, 2019.
Fiziksel Niteleme
456 sayfa : resim, portre, şekil, harita, grafik, tablo ; 24 cm.
Dizi
Hiperyayın ; 450. Araştırma-inceleme
Bibliyografi, vb. Notu
Bibliyografya bildiri sonlarındadır.
İçindekiler Notu
Küçültme işlevli eklerin Kıbrıs Türk ağzı ile Özbek Türkçesinde kullanımı üzerine / Selahittin Tolkun -- Kıbrıs ağızlarının Mersin Yörük ağızlarıyla ilişkisi üzerine / Erol Öztürk -- Kıbrıs Türklerinin dillik ataları gerçekten İç Anadolu ve Akdeniz sahillerine mi dayanmaktadır? / Gökçe Yükselen Peler -- Ağrı’nın (Dr. Küçük) ve Toros'un (Denktaş) söylemindeki Türk milleti ve devleti kavram alanı / Özgür Kasım Aydemir -- Kıbrıs Türk ağzında temizlik kavram alanı / Emrah Bozok -- Kayserili halk şairlerin Kıbrıs konulu şiirlerinde heyecansal bağlanım / Recep Tek -- “Kıbrıs Barış Harekâtı” hakkındaki menkıbeler / Abdulselam Arvas, Şule Berber -- Kıbrıs Türk halk kültüründe Altay-Türk Şamanlığına ait ritüel ve inançlar üzerine bazı tespitler / Zeki Akçam -- Roman ve gerçeklik : Atilla Çilingir'in O Gece romanı / Şamil Yeşilyurt -- Tarık Buğra'nın “Oğlumuz” hikâyesindeki bağdaşıklık unsurları / Melahat Arıklı, Süleyman Aksu -- Erzincan gazilerinin gözünden Kıbrıs Barış Harekâtı ve Rauf Denktaş : bir sözlü tarih çalışması / Erdem Yavuz -- Akis Dergisi’nin 6-7 Eylül 1955 olayları sürecinde Kıbrıs meselesine bakışı / Haşim Erdoğan -- 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı’ndan 1914'e geçen süreçte Kıbrıs’taki İngiliz idaresi hakkında genel bir değerlendirme / Sabri Can Sannav -- Osmanlı Devleti'nin Kıbrıs'ın yönetimine geçici olarak İngiltere'ye devri / İdris Kılıçaslan -- Türkiye üniversitelerinde Kıbrıs ile ilgili yapılmış halk bilimi, tarih, edebiyat ve dil tezleri üzerine bir inceleme / Saffet Yılmaz -- Enerji tüketimi ekonomik büyüme ilişkisinin analizi : Kıbrıs örneği / Alper Aslan -- Turizm ekonomik büyüme ilişkisinin analizi : Kıbrıs örneği / Oğuz Öcal -- Atatürk’ün izinde Doktor Fazıl Küçük / Osman Yıldız -- Doğu Akdeniz ve Ege Adaları enerji koridoru üzerinden Megali İdea ve yeni soğuk savaş senaryoları / Ergenekon Savrun -- Kıbrıs jeopolitiğinin ulusal güvenlik bağlamında Türk dış politikasına etkileri / Halil Ülker -- “Ayşe tatile çıksın” Almanca basın ve yayın organlarında Kıbrıs Barış Harekatı ve Rauf Raif Denktaş / Safiye Ulufer -- KKTC'nin turizm çeşitliliği kapsamında kırsal turizm potansiyelinin incelenmesi / İbrahim Baş -- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi / Fatma Albayrak, Osman Erciyas -- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti eğitim sisteminde özel eğitim politikası / Çiğdem Nilüfer Umar -- İlkokul çağındaki özel öğrenme güçlüğü olan öğrencilerin okuma ve dinleme becerilerinin incelenmesi : “Mardin Kızıltepe Özel Öz Şifa Özel Rehabilitasyon Merkezi örneği” / Melahat Arıklı, Menekşe Karaboğa -- Yerel medya, yerel medyacıların sosyal medya kullanımı : KKTC örneği / Melahat Arıklı, Süleyman Aksu, Menekşe Karaboğa -- Örgütlerde etkili iletişim ve iletişim yöntemi (KKTC MEB uygulama örneği) / Serdal Işıktaş, Melahat Arıklı.
Emeği Geçenler
Peler, Gökçe Yükselen, 1975- editör.
Arıklı, Güven, 1976- editör.
Dizi Ek Girişi- Tek Biçim Başlık
Hiperyayın ; 450.
Hiperyayın. Araştırma-inceleme.