20. Ulusal Turizm Kongresi : Şehir Turizmi, 16-19 Ekim 2019, Eskişehir / editör Prof. Dr. Oktay Emir.

Yer Numarası
B.I/9003
ISBN
9789750636325
Dil Kodu
Türkçe
Eser Adının Farklı Biçimi
Yirminci Ulusal Turizm Kongresi : Şehir Turizmi, 16-19 Ekim 2019, Eskişehir
Yayın Bilgisi
Eskişehir : Anadolu Üniversitesi, 2019.
Fiziksel Niteleme
3 cilt : resim, harita, grafik, şema, tablo ; 28 cm.
Dizi
Anadolu Üniversitesi ; yayın no 3935. Turizm Fakültesi ; yayın no 14
Bibliyografi, vb. Notu
Bibliyografya bildiri sonlarındadır.
İçindekiler Notu
1. Cilt. Beyşehir turizm talebinin göl turizmi açısından değerlendirilmesi / Mete Sezgin, Refika Atalay, Abdullah Köseoğlu -- Türkiye’de turist ölümleri / İsmail Kervankıran, Murat Çuhadar, Utku Ongun -- Şehir turizminde sosyo-demografik özelliklerin turistlerin tekrar ziyaret etme ve tavsiye etme niyetleri üzerine etkisi / Sıla Karacaoğlu, Ayşe Nevin Sert -- Şehir estetiğinin gelişimi ve Türkiye / Gürkan Çalışkan, Hüseyin Pamukçu -- Gastronomi bloklarının satın alma niyeti üzerine etkisi / Alper Kurnaz, Hande Akyurt Kurnaz, Emrah Yıldız -- Özel Muğla Arıcılık Müzesi’nin Gastronomi turizmi açısından değerlendirilmesi / Özer Şahin, Ayşe Aydın -- Kapadokya bölgesinde faaliyet gösteren konaklama işletmeleri yöneticilerinin kriz algıları / Reha Kılıçhan, Emine Caner -- Turizm personelinin psikolojik dayanıklılığı : Antalya örneği / Esin Yücel -- Turizm sektöründe bir sosyal sorumluluk projesi : Turuncu Bayrak / Dönüş Çiçek, Ebru Zencir -- Sosyal Mübadele teorisi kapsamında sosyal taşıma kapasitesi / Asena Albayrak, Selim Kırova -- Otel mutfak tasarımının çalışanlar tarafından değerlendirilmesi / Şirvan Şen Demir, Mehmet Anıl Küçükyaman -- Büyükşehir belediyelerinin web sitelerinin şehir turizmi açısından değerlendirilmesi / Mehmet Ertaş, Sonay Kaygalak Çelebi, Burçin Kırlar Can -- “Turizm ve festival ” olgusunun bibliyometrik analizi / Ebru Z. Boyacıoğlu, Çilem Elmas -- Hizmet odaklı örgütsel vatandaşlık ölçeğinin Türçe güvenirlik ve geçerliliği / Betül Kodaş, Yaşar Sarı -- Yerli ziyaretçilerin gastronomi deneyimlerinin belirlemeye yönelik nitel bir araştırma / Davut Kodaş, Çağıl Hale Özel -- Kuşadası’nda yapılan festivallerin konaklama işletmesi yöneticilerinin gözünden yöreye etkileri / Mahmut Efendi, Gülnur Karakaş Tandoğan -- Eskişehir’de seyahat acentelerinin erişilebilir turizm algılarına yönelik bir araştırma / Efnan Ezenel, Cemile Ece, Elif Şenel -- Şehir turizminin canlandırılmasında gastronomi müzeleri ve Afyonkarahisar’da bir gastronomi müzesi örneği / Asuman Pekyaman, Hatice Yılmaz, Aysel Aliyeva -- Konaklama işletmelerinde müşteri memnuniyetinin ağızdan ağıza iletişime etkisi / Fatma Korkmaz, Didar Büyüker İşler -- Müze turizmi, kültür perakendeciliğinin kavramsallaştırılması ve Anadolu kültürel girişimciliği örneği / Sabriye Çelik Uğuz, Selin Kayalı, Yusuf Aymankuy -- Sosyal medyada destinasyon markalaşması : Eskişehir örneği / Berna Şad, Ahmet Karataş, Seda Şahin -- Kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğin veri madenciliği yöntemleri ile analizi / Eniser Atabay, Leyla Atabay, Beykan Çizel -- Deneyimsel pazarlama kapsamında tüketici deneyimlerinin değerlendirilmesi : Kars destinasyonu ve Doğu ekspresi üzerine nitel bir çalışma / Alparslan Yüce, Çağlar Samsa -- Doktora düzeyindeki turizm öğrencilerinin yağmacı dergicilik hakkında bilgi ve bakış açılarının belirlenmesine yönelik bir araştırma / Ezgi Erşahin, Şehnaz Demirkol -- Akıllı Şehirlerde artırılmış gerçeklik (AR) kullanımı örnek olay çalışması / Sarp Tahsin Kumlu, Emrah Özkul -- Yerel yönetimlerin perspektifinden turizmin geliştirilmesi : Kırklareli örneği / Kaplan Uğurlu -- Gaziantep’te göç ve turizmin değerlendirilmesi / Nalan Işık, Gamze Efe -- Kırsal turizmin bölgesel kalkınmadaki rolü : Gönen- Güneykent örneği / Olcay Kılınç, Emre Aksu -- Kripto para türü olarak Bitcoin’in bilinirliğinin incelenmesi : Y kuşağı üzerine bir araştırma / Reşat Arıca, Rıdvan Kozak -- Yurt dışına çıkma niyeti olan Türk turistlerin algıladıkları risklerin seyahat motivasyonlarına olan etkisinin belirlenmesi / M. Oğuzhan İlban, Ezgi Türkmen -- Muğla ilinin şehir turizmi potansiyelinin belirlenmesine yönelik bir araştırma / Belma Suna, Mehtap Baş, Eren Yeşildağ -- Otellerde gastronomi etkinlikleri : Çeşme’de hizmet veren oteller üzerine bir araştırma / Samet Can Curkan, Nilgün Avcı, Cemal Özgür Özdemir, Mert Can Kısa -- Metaforlarla İstanbul : Kültür mü? Karmaşa mı? / Funda Ön Esen, Burhan Kılıç -- Şehir turizminde Y kuşağı turistleri için günlük yaşamın önemi / Yeliz Demir -- Turistlerin kalabalık algısının alışveriş davranışlarına etkisi / Tahir Albayrak, Özlem Güzel, Meltem Caber, Özge Kocabulut, Aslıhan Dursun Cengizci, Aylin Güven -- Çanakkale’deki restoranların farklı beslenme tercihlerine yönelik uygulamalarına yönelik bir araştırma / Sedef Ece Batıbeki, Serdar Sünnetçioğlu, Hacı Mehmet Yıldırım -- Sessizlik rolünün liderlik açısından önemine kavramsal bakış açısı / Ülker Çolakoğlu, Arzu Gürdoğan -- Şehir turizminde kültürlerarası duyarlılığın arz yönlü değerlendirilmesi : Afyonkarahisar Uzunçarşı esnafı örneği / Özge Özkan, Özcan Zorlu, Ali Avan -- Turizm eğitiminde mobil artırılmış gerçeklik uygulamalarının kullanılabilirliğinin değerlendirilmesi / Duran Cankül, Batuhan Sönmez -- İstanbul’daki şehir içi tur operasyonlarında karşılaşılan zorluklar ve çözüm yolları / Abdülcelil Çakıcı, Burhan Çınar, V. Vahap Altürk -- Sürdürülebilir turizm kapsamında yerel kimliğin korunması : Antakya örneği / Belma Suna, Evrim Yaldız, Eren Yeşildağ -- Odunpazarı’na gerçekleştirilen turların katılımcılarının tura yönelik algıları, otantiklik algıları ve aidiyet düzeyleri arasındaki ilişki / O. Can Yılmazdoğan, Aykan Atanlar -- Mardin ilinin gastronomi turizmi potansiyelinin değerlendirilmesi : Swot analizi örneği / İrem Bozkurt, Enes Yıldırım, Tuğba Dağ -- Ihlara Vadisi ziyaretçilerinin şehir turizmine bakış açıları / Neşe Çullu Kaygısız, Derman Küçükaltan -- Şehir turizmi kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin instagram paylaşımlarının incelenmesi / Hulusi Binbaşıoğlu -- Instagram’da aşırı turizm (Overtourism) etiketi ile paylaşılan fotoğrafların UNWTO Turizm bölgelerine göre dağılımlarının incelenmesi / Serkan Aylan, Fatmanur Kübra Aylan -- Gastronomi temalı festivaller üzerine yapılmış çalışmaların bibliyometrik analizi / Aylin Aktaş Alan, Özlem Şen -- Coğrafi içerikli yiyecek-içecekler ve Gastronomi turizmi : Şanlıurfa örneği / Emrah Yaşarsoy -- Airbnb konaklama sektöründe E- Şikayetlerin belirlenmesine yönelik bir araştırma / Derya Demirdelen, Zaid Alrawadieh, Mithat Zeki Dinçer, Füsun İstanbullu Dinçer -- Yiyecek-içecek İşletmelerinin web sitelerinin pazarlama karması (7P) unsurları açısından değerlendirilmesi : Eskişehir ili örneği / Büşra Kiş, Demet Tüzün Kan, Selda Uca -- Yavaş şehirlerdeki (Cittaslow) restoranlara yapılan çevrimiçi tüketici yorumlarının değerlendirilmesi : Gökçeada örneği / Mehmet Sarıoğlan, İsmail Ertopçu -- Eskişehir kant merkezindeki müzeler üzerine bir değerlendirme / Meryem Akoğlan Kozak, Onur Selçuk.
Emeği Geçenler
Emir, Oktay, editör.
Dizi Ek Girişi- Tek Biçim Başlık
Anadolu Üniversitesi ; yayın no 3935.
Anadolu Üniversitesi. Turizm Fakültesi ; yayın no 14.