Tarihi dokumak : bir kentin gizemi, sof / yayına hazırlayanlar Filiz Yenişehirlioğlu, Gözde Çerçioğlu Yücel ; editör Emel Kızılcık ; çeviri Kemal Özmen.

Yer Numarası
B.I/9285
ISBN
9786059388122
Dil Kodu
Türkçe
Eser Adının Farklı Biçimi
Weaving the history : mystery of a city, sof
Basım Bildirimi
1. baskı.
Yayın Bilgisi
Ankara : Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM), 2018.
Fiziksel Niteleme
319 sayfa : resim, çizim, harita, grafik, tıpkıbasım, tablo ; 28 cm.
Dizi
VEKAM ; yayın no. 43
Genel Not
Sözlük s. 310-312.
“Bu kitap 11 Mayıs-16 Eylül 2018 tarihleri arasında Rahmi M. Koç Müzesi, Ankara’da gerçekleştirilen “Tarihi Dokumak : Bir Kentin Gizemi, Sof“ sergisi kapsamında yayımlanmıştır.” -- iç kapak arkası.
Bibliyografi, vb. Notu
Bibliyografya s. 314-317.
İçindekiler Notu
Bir sergi hazırlarken / Filiz Yenişehirlioğlu -- Tarihi Dokumak : Bir Kentin Gizemi Sergisi sof, tiftik ve Ankara keçisinin 600 yıllık serüveninin izinde / Gözde Çerçioğlu Yücel -- Anadolu’da dokuma devrimi Neolitik Çağ’dan Demir Çağı’na yünün tarihi ve maddi değeri / Çiğdem Maner -- Anadolu yaylalarını süsleyen nadide mahlûk : Ankara keçisi / Bengi Çınar Kul -- Ankara keçisi yetiştiriciliği ve Ankara tiftik sanayi tarihine genel bir bakış / Erman Tamur -- Ankara keçisinin Fransa ve Güney Afrika’daki serüveni / Frédéric Hitzel -- Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler : Ankara Eyaleti’nde tiftik keçisi ekonomisinin zaman-uzamsal analiz denemesi, 1889-1905 / Semih Çelik -- Rijksmuseum Ankara manzarası : bir resmin hikâyesi / Feyza Akder -- Ankara sofu boyamacılığında kullanılan doğal boya kaynakları / TCF DATU -- Ankara keçisi ve tiftik arz zinciri / A. Halis Akder -- Ankara keçisi ülke ziraatını nasıl temsil etti? : tablo, pul ve banknotlarda Ankara keçisi / Feyza Akder -- Anki / Sadık Karamustafa.
Emeği Geçenler
Yenişehirlioğlu, Filiz, yayına hazırlayan.
Yücel, Gözde Çerçioğlu, yayına hazırlayan.
Kızılcık, Emel, editör.
Özmen, Kemal, çeviren.
Dizi Ek Girişi- Tek Biçim Başlık
Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ; yayın no. 43.