Dijital oyunlar : araçlar, metodolojiler, uygulamalar ve öneriler / editörler Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu, Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, Dr. Ahmet Kılıç, Dr. Mustafa Küçükali, Dr. Şahin Bayzan, Doç. Dr. Yavuz Samur.

Yer Numarası
A.IX/4677
ISBN
9786254177163 (1. c.)
9786254177170 (e-ISBN, 1. c.)
9786254177187 (2. c.)
9786254177194 (e-ISBN, 2. c.)
Dil Kodu
Türkçe
Basım Bildirimi
1. basım.
Yayın Bilgisi
İstanbul : Nobel, 2022.
Fiziksel Niteleme
2 cilt (1. c. xvii, 598 sayfa ; 2. c. xvi, 599 sayfa) : resim (renkli), çizim, şekil, grafik, şema, tıpkıbasım, tablo ; 23 cm.
Dizi
Nobel ; yayın no. 4067. Beşeri bilimler ; no. 405
Güvenli İnternet Merkezi Açık Kaynak İçerik Üretme Projesi kitap serisi ; 2, 3
Genel Not
1. c. İndeks s. 579-582.
2. c. İndeks s. 581-584.
Bibliyografi, vb. Notu
Bibliyografya makale sonlarındadır.
İçindekiler Notu
1. CİLT. Gelenekselden dijitale oyunlar / Doç. Dr. Müzeyyen Bulut Özek -- Dijital oyun tarihi ve Türk oyun medyası / Dr. Şahin Bayzan, Dr. Abdulhamit Güneş -- Dijital oyunların kişilik, duygu ve davranışlar üzerindeki etkileri / Arş. Gör. Mehmet Kavaklı -- Dijital oyun kültürü ve sosyal etkileşim / Dr. Öğr. Üyesi Tülin Sepetci -- Sanal ile gerçeğin muğlaklaşan sınırları : kutsallaştırılan dijital oyunlar ve etkileri / Arş. Gör. Elif Otluoğlu Kısa -- Dijital oyunlarda yaratıcılık (creativity) / Dr. Öğr. Üyesi Gülten Ünal -- Dijital oyunların çocuk/ergenlerin gelişimi ve sağlığı üzerine etkileri / Arş. Gör. Zeynal Yasacı, Doç. Dr. Rüstem Mustafaoğlu -- Dijital oyunlarda sosyal ve psikolojik riskler ve oyuncu psikolojisi / Psikolog Gülşah Aksakallı -- Dijital oyun bağımlılığı / Prof. Dr. Mehmet Barış Horzum, Doç. Dr. Yavuz Samur -- Dijital oyun bağımlılığı, etkileri ve önleme / Arş. Gör. Meryem Dedeler Kenar -- Dijital oyunlar ve siber zorbalık / Arş. Gör. Meryem Dedeler Kenar -- Dijital oyunlarda siber zorbalık ve siber agresyon ve adli düzenlemeler / Dr. Öğr. Üyesi Eda Ermağan Çağlar, Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Türk Kurtça -- Dijital oyunlarda siber aylaklık ve dijital yorgunluk / Doç. Dr. Didem Rodoplu Şahin, Arş. Gör. Sevdiye Kemik -- Eğitimde dijital oyunlar ve dijital oyun tabanlı öğrenme / Doç. Dr. Türkan Karakuş Yılmaz -- Öğretimde dijital oyunlar / Arş. Gör. Dr. Bilge Aslan Altan -- Dijital oyun ve kendine zarar verme davranışı / Uzman Psikolojik Danışman Sinem Fariz, Doç. Dr. Betül Düşünceli -- Dijital oyunlarda güvenlik / Doç. Dr. İdris Göksu.
2. CİLT. Dijital oyunların derecelendirilmesi / Doç. Dr. Yavuz Samur, Prof. Dr. Mehmet Barış Horzum -- Dijital oyunlarda zaman, mekân ve benlik algısı / Dr. Öğr. Üyesi Gülten Ünal -- Dijital oyunlarda sanal kurgusal cinsellik, kadınlık ve beden temsili / Doç. Dr. Özge Uğurlu Akbaş -- Dijital oyunlar ve görsel kültürün gücü / Prof. Dr. Suzan Duygu Erişti, Dr. Öğr. Üyesi Özlem Ayvaz Tunç -- Dijital oyunu tüketmek : oyuncunun 5N1K’sı / Dr. Öğr. Üyesi Burçe Akcan, Dr. Öğr. Üyesi Merve Gençyürek Erdoğan -- Yenilikçi ve rekabetçi işletmeler için oyun ve oyunlaştırma : kitlelerin bilgeliği / Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Çubukcu -- Dijital oyun ekonomisi / Arş. Gör. Gizem Ateş, Prof. Dr. Cemalettin Aktepe -- Dijital oyunlarda reklam ve etkileri / Arş. Gör. Dr. Nilay Akgün Akan -- Dijital oyunların geliştirilmesi sürecinde dikkate alınabilecek bilişsel ve teknolojik yaklaşımlar / Doç. Dr. Ömer Koçak -- Dijital oyunlarda yapay zekâ ve sanal/artırılmış gerçeklik uygulamaları / Yunus Emre Kıymaz, Prof. Dr. Şakir Taşdemir -- Oyuncu deneyimi ve oyun kullanılabilirliği / Öğr. Gör. Dr. Salih Akkemik -- Görsel ve anlatısal çerçevede sinema-dijital oyun etkileşimi / Dr. Öğr. Üyesi Volkan Erol, Arş. Gör. Dr. Batu Anadolu -- Dijital oyunlarda etik / Abuzer Karataş, Dr. Hüseyin Yaşar -- Dijital oyun yayıncılığı : Twitch / Öğr. Gör. Yasin Üngören, Doç. Dr. Özlem Canan Güngören -- Elektronik spor (e-spor) / Arş. Gör. Dr. Mehmet Kartal -- Dijital oyunlarda telif ve fikri mülkiyet hakları / Dr. Şahin Bayzan, Dr. Abdulhamit Güneş -- Dijital oyunlar ve güvenli internet / Dr. Şahin Bayzan.
Emeği Geçenler
Sağıroğlu, Şeref, editör.
Bülbül, Halil İbrahim, editör.
Kılıç, Ahmet, editör.
Küçükali, Mustafa, editör.
Bayzan, Şahin, editör.
Samur, Yavuz, editör.
Dizi Ek Girişi- Tek Biçim Başlık
Nobel ; yayın no. 4067.
Nobel. Beşeri bilimler ; no. 405.