Aynı tadı paylaşmak: Türkiye ve Makedonya geleneksel ortak mutfağı: çalıştay bildirileri = Sharing the same taste: the Turkish and Macedonian common traditional cuisine: workshop proceedings = Spodeluvane na istiot vkus traditsijonalna Turska i Makedonska zaedniçka kujna: referati od rabotilnitsata / editörler: Mehmet Kalpaklı [vb.]; translated by: Seda Özel [vb.]

Yer Numarası
AKM/K/33857
ISBN
9789759445768
Dil Kodu
Türkçe, İngilizce, Makedonca
Eser Adının Farklı Biçimi
Sharing the same taste: the Turkish and Macedonian common traditional cuisine: workshop proceedings
Spodeluvane na istiot vkus traditsijonalna Turska i Makedonska zaedniçka kujna: referati od rabotilnitsata
Yayın Bilgisi
Ankara: UNESCO Türkiye Milli Komisyonu; UNESCO Makedonya Milli Komisyonu, 2010.
Fiziksel Niteleme
154, 150 s.: fotoğ.; 24 cm.
Genel Not
"Proje, UNECO'nun Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi çerçevesinde hazırlanmıştır."
"Projenin saha çalışmaları 01-07 Nisan 2009 tarihleri arasında Makedonya'nın Bracino, Kratovo, Kumanovo, Bitola, Ohrid, Peştani, Stenye yerleşim yerlerinde; 23-29 Haziran 2009 tarihleri arasında Türkiye'nin İzmir (Çamdibi, Gültepe, Nergiz), Manisa (Tevfikiye), Aydın (Söke) yerleşim alanlarında yürütülmüştür."
"Projenin kapanış çalıştayı 17 Kasım 2009 tarihinde Üsküp'te yapılmıştır."
Bibliyografi, vb. Notu
kaynakça içerir.
Emeği Geçenler
Kalpaklı, Mehmet
Özel, Seda
Kurum Adı
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO)
UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Somut Olmayan Kültürel Miras İhtisas Komitesi
UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Kültürel Koridorlar İhtisas Komitesi
UNESCO Makedonya Milli Komisyonu Kültürel Mirası Koruma Ofisi
Makedonya Müzesi
Ek Giriş - Farklı/Değişik Eser Adı
Sharing the same taste: the Turkish and Macedonian common traditional cuisine: workshop proceedings
Spodeluvane na istiot vkus traditsijonalna Turska i Makedonska zaedniçka kujna: referati od rabotilnitsata