İstanbul’da Kaiser’in maslahatgüzârı (resident) olarak bulunan Simon Reniger von Reningen’in esas raporu, 1649-1666. Graf Leslie'nin esas raporu - Reniger von Reningen, Simon, ?-1668. (Ankara)
111, 6 yaprak.