Takribü'l baîd mine'l-câmii'l-müfid - Muhammed b. Muhammed el-Alemî, ?-1373.
100 varak 100 varak (200 sayfa), 23 satır.
Keywords: “…Eserin çoğu müellif hattıyladır. Tanci'nin eserin baş tarafında yer alan notuna göreTakribü'l baîd Fas'ta basılmıştır. Kendisi eserin tamamını önce müellife, daha sonra ise tek başına okuduğunu belirtmiştir. Tanci bazı yerlerde tashihatta bulunmuştur. Eserin tamamı 100 varaktır. Güneşin ve ayın zaman nokta-i nazarından hareketleri hakkındadır...” --