Güneşin uzaklaşmasından ve batmasından doğan anlamlarla bunları anlatmıya yarıyan sözler üzerine Güneş-dil teorisine göre Türkçe - Arapça karşılaştırmalar tezine bağlı örnekler - Onat, Naim Hazım. (Ankara)
48 s.