Rusya Muhârebesi târîhi ; Gülbün-i inşâ ; Avrupa'nın ahvâline dâir ; İtalya seyâhatnâmesi ; Münşeât ; Risâle-i ahlâk ; Zeyl-i risâle-i ahlâk ; Bazı kelîmât-ı nushiyye ve müsellemeyi mutazammın risâle - Sâdık Rifat Paşa, 1807-1857. ([İstanbul] [İstanbul] [İstanbul])
8 risâle 1 ciltte (1. risâle 4, 52 s., 2. risâle 52 s., 3. risâle s. 1-17, 4. risâle s. [18]-42, 5. risâle s. 43-103, 6. risâle [3], 23 s., 7. risâle 42 s., 8. risâle 34 s.)