Sultan Selim-i salis asrı vekâyiine ve müteferriatına dâir asr-ı mezkûr ricalinden ve ashab-ı dikkatden bir zâtın tarihde esas olan mebaliğe ve ıttırâ ve müdahene ve riyâdan mücanebet meselelerine riayetle kaleme almış olduğu tarih-i nefisdir. (Derâsitâne)
109 s.