Afrika Cezâyirinden Santa Elene nâm cezîreden vâsıl olup ol tarafta cezîre-bend olan Bonaparte'nin sergüzeştini şâmil Franseviyyü'l-ibâre bir kıt'a risâlenin hülâsa-i tercümesidir ki Bonaparte'nin kendisi tarafından tahrîr olunup bu takrîble tevârüd etmiştir. - Napoléon I., Fransız İmparatoru, 1769-1821. (Bulak, Mısır)
50 sayfa