Thesaurus linguarum Orientalium Turcicae, Arabicae, Persicae : praecipuas earum opes à Turcis peculiariter usurpatas continens nimirum lexicon Turcico-Arabico-Persicum non folùm vocum tàm simplicium quàm conjunctarum copiâ maximâ refertum, fed etiam innumeris phra-sibus locupletu, quarum quae Turcis usitatae aut communic usûs sunt, Latinè, Germanicè, Italicè, Gallicè, Polonicè ; que non adeò vulgares, in libris tamen & literis non infrequentes, Latinè & Italicè; que porrò rariùs in usum veniunt, nec nisi in libris profundioris doctrine inveniuntur, Latinè tantùm explicantur & grammaticam Turcicam cum adjectis ad fingula ejus capita praeceptis grammaticis Arabicae & Persicae linguae opus interpretibus pracipuè, aliisque earundem linguarum studiosis ad intelligendum omne genus literarum librorumque apprimè utile ac necessarium : doctis quidem in compendium laboris, Tyronibus verò in manuductionem ad illas linguas concinnatum, ac non tantùm ex usu, sed ex probatissimis quibusque Orientis Authoribus collectum & in lucem editum - Meninski, Francisci à Mesgnien, 1623-1698. (Viennæ)
2. c. ([1065] s.)