Bogomilstvoto na Balkanot vo svetlinata na najnovite istrazuvanja - Makedonska akademija na naukite i umetnostite, Srpska akademija nauka i umetnosti, Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hertsegovine. (Skopje)
253 s.