Filibe taraflarında zuhûr eden ihtilâlin tahkîkâtı hakkında Filibe'de bulunan Komisyon-ı Fevkalâde azâsından bir zâtın tanzîm ile Bâb-ı Âlî'ye takdim eylediği lâyiha-i mühimme'nin sûretidir ; Ardahan Kalesinin düşmana teslîminden dolayı haklarında ikâme-i davâ olunup Anadolu Dîvân-ı Harbî tarafından istintâk ve muhâkemeleriicrâ kılınan ümerâ ve zâbitânın derece-i töhmet ve mahkûmiyetlerini mübeyyen tertîb olunan mazbatanın sûretidir. ([İstanbul])
194, [1] s.