Celb-i dikkat berây-ı cibâl-i Balkan ; Filibe taraflarında zuhûr eden ihtilâlin tahkîkātı hakkında Filibe'de bulunan Komisyon-ı Fevkalâde azâsından bir zâtın tanzîm ile Bâbıâlîye takdîm eylediği lâyiha-i mühimmenin sûretidir ; Ardahan Kalesinin düşmana teslîminden dolayı haklarında ikāme-i davâ olunup Anadolu Dîvân-ı Harbi tarafından istintâk ve muhâkemeleri icrâ kılınan ümerâ ve zâbitânın derece-i töhmet ve mahkûmiyetlerini mübeyyen tertîb olunan mazbatanın sûretidir ; Karadağ (Peşte [İstanbul] İstanbul : Cerîde-i Askeriyye Matbaası İstanbul İstanbul)
5 kitap 1 ciltte (62, [3] s., 194, [1] s., 88 s., 49 s., 86 s.)