Mir'ât-ı kâinât / Nişâncızâde Mehmed b. Ahmed b. Mehmed b. Ramazân ; melhûzan bi ayni inâyeti nâzirihâ es-sinni'l-merâtib Hüseyin Efendi el-mülakkab bi Râtib ; tashîh Şerif Ahmed ; ʿalâ zimmeti Elhâc Mehmed Kâmil Efendi b. el-merhûm Abdî Efendi el-Edirnevî Şeyhü'l-Arzuhâlciyye bi Mısri'l-Kāhireti'l-Mağribe. - Nişancızâde Muhyiddin Mehmed, 1555/60/61-1621. (Bulak [Mısru'l-Kāhire])
2 c. 1 c.te (1. c. 10, 399 s. ; 2. c. 20, 158, 203, 28 s.)