Hatıralar - Ayni, Mehmet Ali, 1869-1945. (İstanbul)
xii, 139 sayfa
Keywords: “On yedi yıl süren yoğun memurluk hayatından sonra ilmî meşguliyete ve hocalığa ağırlık veren Mehmet Ali Ayni, geride eser bırakmaya büyük önem göstermiştir. Daha çok dinî, felsefî ve tasavvufî alanlarda yayınlanmış onlarca kitabı; gazete ve dergilerde kalmış birçok makalesi olan Mehmet Ali Ayninin elinizdeki kitabı, mutasarrıflık, valilik yaptığı yıllara ait hatıralarını içermektedir. Hatıraları okurken, Rumeli'den Anadolu'ya oradan Yemene İmparatorluğun değişik bölgelerinde gezinirken aynı zamanda Türkiye tarihi açısından çok önemli bir zaman dilimi olan XIX. yüzyılın son çeyreği ile XX. yüzyılın ilk çeyreği arasındaki gelişmelerden de haberdar oluyoruz“ --