İstanbul hendekleri : Bizans’ın bütün dünyaca meşhur olan surlarının dış yanını meydana getiren hendekler su ile dolu olarak mı, yoksa susuz ve kuru olarak mı vazife görmek üzere inşa edilmiş olduğu hakkında derin incelemeleri ve mühim etüdleri havidir - Sağman, Ali Rıza. (İstanbul)
s. 741-866