Makedonsko-Ukrainski kulturni vrski (X-XX vek) : zbornik od Nauçnata Konferentsija Odrjana vo ohrid na 21-23 Oktombri 2003 godina = Makedonsko-Ukraïnski kulturnı zvyazki (X-XX stolittya) : zbirnik naukovoi konferentsii şto vidbulasya V. M. ohrid 21-23 Jovtnya 2003 roku. II. (Skopje)
328 s.