Makedonija i Ruskata politika na balkanot od Berlinskiot kongres do prvata svetska vojna : materijali od Makedonsko-Ruskiot nauçen sobir odrjan vo Ohrid na 27 i 28 Septemvri 2004 = Makedoniya i Rossiyskaya politika na Balkanah ot Berlinskogo Kongressa do pervoy mirovoy voynı : materialı Makedonsko-Rossiyskoy Nauçnoy Konferentsii Sostoyavşeysya v Ohride 27 i 28 Sentyabrya 2004. (Skopje)
236 s.