Manzume-i tertib-i ulûm, tertibu’l ulûm, kaside fi’l-kütübi’l meşhure fi’l ulûm, kevakib-i seb’a ve Erzurumlu İbrahim Hakkı’nın tertib-i ulûm isimli eserine göre, XVII ve XVIII. yüzyıllarda Osmanlı medreselerinin eğitim programları. - Özyılmaz, Ömer. (Ankara)
xvii, 244 s.