Haritacı Mehmet Şevki Paşa ve İkinci Meşrutiyet öncesiyle 1908’den 1918 yılı sonuna kadarki on yıllık dönemde Osmanlı Ülkesi haritasının alımı için yapılan örgütlenme ve işlerin tarih özeti : Meşrutiyetin iade edildiği 1324 senesinden evvelki devrede ve 1334 nihayetine kadar sonraki on sene zarfında Memaliki Osmaniye haritasının ahzı zımnında yapılan teşkilat ve işlerin hulasa-i tarihiyesi (Ankara)
85 s.