Müneccimbaşı Ahmed Dede Efendi’nin Câmi‘ü’d-Düveli’nin tenkitli metin neşri ve tercümesi : Kirmân, Suriye ve Anadolu Selçukluları ile Dânişmendliler, Artuklular, Saltuklular, Mengücükler ve Ahlat-Şâhlar. - Öngül, Ali. (İstanbul)
1. c. (iv, 319, 257 s.)