General records of the American commission to negotiate peace 1918-1931 (Washington)
1 mikrofilm makarası (800 poz)
Keywords: 1 numaralı belgedeki 08.01.1919 tarihli yazışmanın konusu: Batı Trans-Kafkasya'daki İngiliz birliklerine komuta eden Tümgeneral C. B. Forestier Walker ve Ermeni Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Bay Tigranian tarafından yürürlüğe konulan anlaşmaya ilişkin bildiri, 6 Ocak 1919 . 2 numaralı belgede, Tümgeneral C. B. Forestier Walker ve Şevki Paşa arasındaki 07.01.1919 tarihli yazışmanın konusu: Forestier Walker ile Şevki Paşa'nın trende yaptıkları konuşma sırasında Şevki Paşa'ya verilen talimatlarla ilgili bildiri . 3 numaralı belgede, Grew ? ve Wilson ? arasındaki 06.02.1919 tarihli yazışmanın konusu: Chesbrough'un Türkiye'ye gönderilmek istenmesi. 4 numaralı belgedeki 13.02.1919 tarihli yazışmanın konusu: İngilizler tarafından ikinci ateşkese çağrılan General Allenby'ın taleplerinin kopyası. 5 numaralı belgedeki 1919 tarihli yazışmanın konusu: Kafkasya'da yaşayan Türk Ermenileri ile ilgili ikinci konferans. 6 numaralı belgedeki 1919 tarihli yazışma. 7 numaralı belgedeki 28.02.1919 tarihli yazışmanın konusu: Soormaloo bölgesindeki durum. 8 numaralı belgede, Dışişleri Bakanı ve Erivandaki İngiliz Askeri Heyetinin temsilcisi arasındaki 02.04.1919 tarihli yazışma. 9 numaralı belgedeki 08.04.1919 tarihli yazışmanın konusu: Ermeni Hükümeti ile ABD ve İngiltere arasında yapılan yiyecek talebi ve anlaşması. 10 numaralı belgedeki 1919 tarihli yazışmanın konusu: Trans-Kafkasya ve Dağıstan ile ilgili rapor. 11 numaralı belgedeki 1919 tarihli yazışmanın konusu: Teğmen H. H. Khachadoorian'ın Bakü'de 19-26 Nisan 1919 tarihleri arasında görüştüğü tanınmış kişiler. 12 numaralı belgedeki Ordu Ulaştırma Servisi (Army Transport-Service, ATS) Müdürü'nün 24.04.1919 tarihli yazışmasının konusu: Ermeni liman tesisleri. 13 numaralı belgedeki Charles R. Crane'in 30.04.1919 tarihli yazışmasının konusu: Charles R. Crane ve Dr. H. C. King'in Türk İmparatorluğu'nun belli kısımlarında soruşturmalar yapacak komisyonda görevlendirilmesi. 14 numaralı belgedeki 1919 tarihli yazışmanın konusu: Azerbaycan'daki durumla ilgili tamamlayıcı rapor. 15 numaralı belgedeki 03.05.1919 tarihli yazışmanın konusu: Nahçıvan Bölgesi için verilen emirler. 16 numaralı belgede, Abraham Tulin ve Herbert Hoover arasındaki 04.05.1919 tarihli yazışmanın konusu: Trans-Kafkasya'nın durumu. 17 numaralı belgede, Howard Heinz ve Herbert Hoover arasındaki 05.05.1919 tarihli yazışmanın konusu: Samsun, Merzifon ve Bafra bölgelerinde yapılan incelemenin raporu. 18 numaralı belgede, Howard Heinz ve Amerikan Yardımı Yönetimi (American Relief Administration) arasındaki 07.05.1919 tarihli yazışmanın konusu: Binbaşı Edward F. Stoover'ın Türk ve Rus Ermenistan'ına yaptığı ziyaretler sonrasında hazırladığı iki rapor. 19 numaralı belgedeki 07.05.1919 tarihli yazışmanın konusu: Ermenistan'ın Amerikan mandası altına alınmasıyla ilgili çalışma. 20 numaralı belgede, Lewis Strause ve Mr. Peden arasındaki 14.05.1919 tarihli yazışmanın konusu: Bay Hoover'ın personel toplantısında bahsettiği mektup. 21 numaralı belgedeki 1919 tarihli yazışmanın konusu: 16-30 Mayıs tarihleri arasında Rusya Kafkasyası ile ilgili rapor. 22 numaralı belgedeki 1919 tarihli yazışmanın konusu: 3 Mayıs-2 Haziran 1919 tarihleri arasında Rusya Kafkasyası'ndaki şartlar ve çalışmalar hakkında Pazar Okulu Komisyonu'ndan bir grup tarafından hazırlanan rapor. 23 numaralı belgede, Binbaşı Royall Tyler ve B. B. Moore, Kafkasya'daki Amerikan Askeri Heyeti Görevlisi arasındaki 11.06.1919 tarihli yazışmanın konusu: Karabağ ve Zangezur'daki son olaylar. 24 numaralı belgedeki 1919 tarihli yazışmanın konusu: Ulusal Ermeni Yardım Kurulu'na edilen hibeyle ilgili Yarbay G. B. Pears'ın raporu. 25 numaralı belgede, Joseph C. Green ve Herbert Hoover, arasındaki 17.06.1919 tarihli yazışmanın konusu: Tiflis'teki durum. 26 numaralı belgede, Binbaşı Royall Tyler ve B. B. Moore, Kafkasya'daki Amerikan Askeri Heyeti Görevlisi arasındaki 20.06.1919 tarihli yazışmanın konusu: Trans-Kafkasya ve Cis-Kafkasya'daki son olaylarla ilgili rapor. 27 numaralı belgedeki yazışmanın konusu: Trans-Kafkasya'daki 15 Mart- 23 Haziran tarihleri arasındaki mevcut durum ile ilgili bildiri. 28 numaralı belgede, Henry Morgenthau ve Tümgeneral J. G. Harbord arasındaki 25.06.1919 tarihli yazışmanın konusu: Trans-Kafkasya bölgesindeki Ermenilerin durumu. 29 numaralı belgede, Binbaşı Joseph C. Green ve Herbert Hoover arasındaki 27.06.1919 tarihli yazışmanın konusu: Kafkasya'daki durum ile ilgili rapor. 30 numaralı belgedeki 27.06.1919 tarihli yazışmanın konusu: Türklerin davası. "Yanlış anlaşılmış ve çaresiz" adlı belge. 31 numaralı belgedeki 28.06.1919 tarihli yazışmanın konusu: Dördüncü konseyin toplantı tutanaklarından Ermenistan'la ilgili bir alıntı (Sayfa 2, Paragraf 1) 32 numaralı belgedeki 28.06.1919 tarihli yazışmanın konusu: Dördüncü konseyin toplantı tutanaklarından Ermenistan'la ilgili bir alıntı (Sayfa 8, Paragraf 4) 33 numaralı belgede, M. P. A. Hankey ve Monsieur Lutasta arasındaki 28.06.1919 tarihli yazışmanın konusu: Bay Hoover'ın Ermenistan'a geçici olarak ABD, İngiltere, Fransa ve İtalya'nın fiili Ermeni Hükümetiyle ilişkilerinde tam otoriteye sahip olan tek bir komisyon üyesi atanması önerisi. 34 numaralı belgede, Phillips Acting ve Ammission arasındaki 28.06.1919 tarihli yazışmanın konusu: Başkan'a gönderilen Ermenilerle ilgili mesaj. 35 numaralı belgede, Phillips Acting ve Ammission arasındaki 28.06.1919 tarihli yazışmanın konusu: Başkan'a gönderilen Ermenilerle ilgili mesaj. 36 numaralı belgedeki 02.07.1919 tarihli yazışmanın konusu: Amerikan Delegasyonu'nun tam yetkili komiserlerinin toplantı tutanaklarından bir alıntı (Sayfa 3, Paragraf 2) 39 numaralı belgedeki 16.07.1919 tarihli yazışmanın konusu: Amerikan Delegasyonu'nun tam yetkili komiserlerinin toplantı tutanaklarından bir alıntı (Sayfa 14, Son paragraf) 40 numaralı belgede, Tuğgeneral Frank R. McCoy'un 18.07.1919 tarihli yazışması. 41 numaralı belgede, E. G. Bliss ve W. H. Buckler arasındaki 22.07.1919 tarihli yazışmanın konusu: Haritaların onaylanması. 42 numaralı belgede, Albay E. G. Bliss'in 25.07.1919 tarihli yazışmanın konusu: Ermenistan'a gönderilmesi önerilen komisyon. 43 numaralı belgede, E. G. Bliss ve W. H. Buckler arasındaki 28.06.1919 tarihli yazışmanın konusu: Teğmen Khachadoorian. 44 numaralı belgedeki 22.07.1919 tarihli yazışmanın konusu: Zangezur ve Karabağ ile ilgili rapor. 45 numaralı belgedeki Ammission, W. H. Buckler'in 24.07.1919 tarihli yazışmasının konusu: General Harbord yönetiminde bir komisyonun Ermenistan'a gönderilmesi. 46 numaralı belgedeki U.S.S. Galveston, Sancak Gemisi'nin 24.07.1919 tarihli yazışmasının konusu: Rus Ermenistanı, Türk Ermenistanı ve Doğu Karadeniz Bölgesi (Pontus)'ndeki durumla ilgili kişisel araştırma konulu istihbarat raporu. 48 numaralı belgedeki yazışmanın konusu: General James G. Harbord yönetiminde Ermenistan ve Trans-Kafkasya'ya gidecek olan komisyon. 49 numaralı belgedeki 31.07.1919 tarihli yazışma. 50 numaralı belgedeki Leland Harrison'un yazışması. 51 numaralı belgedeki yazışmanın konusu: Ermenistan'a gidecek olan askeri komisyon. 52 numaralı belgedeki yazışmanın konusu: Ermenistan Hükümeti'nin teşkilatlanması. 54 numaralı belgedeki yazışmanın konusu: Türkiye ve Ermenistan'daki genel durum. 55 numaralı belgedeki yazışmanın konusu: Ermeni Hükümeti'nin geleceği hakkında kişisel görüşler. 56 numaralı belgedeki yazışmanın konusu: Gürcistan'ın iktisadi kaynaklarına dair bir inceleme. 57 numaralı belgedeki yazışmanın konusu: Ergani Maden'deki bakır madenleri ile ilgili veriler. 58 numaralı belgedeki 18.12.1919 tarihli yazışmanın konusu: Van Vilayeti üzerine olan raporun eki, Başkale ve Erciş'te ticaret. 60 numaralı belgedeki yazışmanın konusu: Ermenistan'da görevli Amerikan askeri komisyonu. 61 numaralı belgedeki yazışmanın konusu: Masraflar. 62 numaralı belgede, A.C.R.N.E. Müdürü, Trabzon ve General Harbord arasındaki yazışmanın konusu: Kumandan Ali Rıza Bey. 63 numaralı belgedeki yazışmanın konusu: Yakındoğu'da yardım faaliyetleri yürüten Amerikan Heyeti. 64 numaralı belgedeki yazışmanın konusu: Erzincan ziyareti. 65 numaralı belgedeki yazışmanın konusu: Birimler ve yöneticileri. 66 numaralı belgedeki yazışmanın konusu: Ermeni Doktorlar Birliği'nin General Harbord'a raporu. 67 numaralı belgedeki General Harbord'ın 10.08.1919 tarihli yazışmasının konusu: Tiflis Ermeni Kızları Heyeti. 68 numaralı belgedeki yazışmanın konusu: Mali mevzuat. 69 numaralı belgedeki yazışmanın konusu: Yaşayan Ermenilerle ilgili istatistikler. 70 numaralı belgedeki Korgeneral Sulnevitch'in 05.10.1919 tarihli yazışmasının konusu: Azerbaycan ordusu. 72 numaralı belgedeki yazışmanın konusu: Ermeni Cumhuriyeti ordusu- Barış zamanı tahmini, Teğmen Khachadoorian'ın Ermeni generalleri Karganoff ve ? ile görüşmesi. 73 numaralı belgedeki yazışmanın konusu: Ayakta kalan Osmanlı Ordusu'nun muharebe düzeni. 74 numaralı belgedeki Kaptan Eghiazaroff, Fransız Askeri Heyeti'nin yazışmanın konusu: Ermeni Ulusal Komitesi.