General records of the American commission to negotiate peace 1918-1931 (Washington)
1 mikrofilm makarası (690 poz)
Keywords: 276 numaralı belgede, Tümgeneral J.G.Harbord (Ermenistan'ın Amerikan Askeri Heyeti Başkanı) ve Amiral Bristol arasındaki 1919 tarihli yazışmanın konusu: Harbord ve ekibinin Türkiye ziyareti sırasındaki gözlemleri. 277 numaralı belgede, Frank McCoy ve Albay Haskell arasındaki 1919 tarihli yazışmanın konusu: Harbord ve ekibinin Erzurum'dan ayrıldıkları ve Ermeni yetkililere ekibinin geleceğinin bildirilmesi. 278 numaralı belgedeki Temsili Vekil Phillips'in 1919 tarihli yazışmasının konusu: Kara Kuvvetleri Komutanlığının Ermeni görevindeki görevlilerin rütbelerinde bir değişiklik yapmayı düşünmedikleri yazılmış. 279 numaralı belgedeki B. B. Merre (Tiflis'teki Amerikan Komisyonu)'nin 1919 tarihli yazışmasının konusu: Bazı isimlerin Paris'e geri döndükleri yazılmış. 281 numaralı belgedeki Tümgeneral J. G. Harbord (Ermenistan'ın Amerikan Askeri Heyeti Başkanı) ve Polk ? arasındaki 1919 tarihli yazışmanın konusu: Amerikan birlikleri. 283 numaralı belgedeki yazışmanın konusu: Daktilolarla ilgili not. 284 numaralı belgede, Ermenistan Dışişleri Bakanı ve başka önemli kişilikler (Ticaret Odası Başkanı vs.) ve Tümgeneral J. G. Harbord (Ermenistan'ın Amerikan Askeri Heyeti Başkanı) arasındaki 1919 tarihli yazışmanın konusu: Harbord ve ekibinin Ermenistan'a gelişi ile ilgili olumlu tepkiler. 285 numaralı belgede, Kafkasya Bölümünün Tıbbi Subayı ve Kafkasya ve Ermenistan bölgesinin komiseri arasındaki 1919 tarihli yazışmanın konusu: Goghtan bölgesindeki olaylar. 286 numaralı belgedeki McDonals'ın 1919 tarihli yazışmasının konusu: Nahcivan bölgesindeki askeri durumun belirsizliği. 287 numaralı belge Fransızca'dır. 288 numaralı belge Mustafa Kemal'in kaleme aldığı, oldukça uzun bir yazı, yarısı Arapça, yarısı da İngilizcedir. 289 numaralı belgedeki Bay Whitehouse'un 1919 tarihli yazışmasının konusu: Bazı tercümelerin yapılması isteği. 290 numaralı belgede, Amerikalı tümgeneral ve Bay Krikor A. Simonian arasındaki 1919 tarihli yazışma. 291 numaralı belgedeki 1919 tarihli yazışmanın konusu: Ordunun organizasyonu. 292 numaralı belgede, Ravndal ve Tümgeneral J.G. Harbord (Ermenistan'ın Amerikan Askeri Heyeti Başkanı) arasındaki 1919 tarihli yazışmanın konusu: Türkiye'nin durumu ile ilgili uzunca bir rapor. 293 numaralı belge, 184.02102'ye gönderilmiş. 294 numaralı belgede, Tümgeneral J. G. Harbord (Ermenistan'ın Amerikan Askeri Heyeti Başkanı) ve Amiral Bristol arasındaki 1919 tarihli yazışmanın konusu: Harbord ve ekibinin Tiflis'e gittiği bildirilmiş. 295 numaralı belgedeki Tümgeneral J. G. Harbord (Ermenistan'ın Amerikan Askeri Heyeti Başkanı)'ın 1919 tarihli yazışması. 296 numaralı belge, 295'in aynısı ama bu belge McCoy'a yollanmıştır. 297 numaralı belgedeki Tümgeneral J. G. Harbord (Ermenistan'ın Amerikan Askeri Heyeti Başkanı)'ın 1919 tarihli yazışmasının konusu: Geminin Batum'dan İstanbul'a harekete etmesi. 298 numaralı belgede, Lovering Hill ve Binbaşı McSweeney arasındaki 1919 tarihli yazışmanın konusu: Binbaşıya yollanan bildiri. 300 numaralı belgede, Kaptan Lovering Hill ve Martha Washignton gemisinin yetkili subayı arasındaki 1919 tarihli yazışmanın konusu: Çavuş Abernathy'nin gemiye gelmesi.