General records of the American commission to negotiate peace 1918-1931 (Washington)
1 mikrofilm makarası (850 poz)
Keywords: 301 numaralı belgedeki 1919 tarihli yazışmanın konusu: SLOVO'da yayınlanmış baş makale sunulmaktadır. General Harbord'ın heyetiyle birlikte, Türk Ermenistanı ve Ermenistan Cumhuriyeti'ne ziyaretinden bahsediliyor. 302 numaralı belgede, J. C. Rhea, Albay, Kurmay Başkanı ve General Harbord arasındaki 03.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: General Harbord için Tiflis'ten gönderilmiş bir bildiridir. 303 numaralı belgede, McCOY ve ABD Yüksek Komiseri Mark L. Bristol arasındaki 04.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: Amiral Bristol'ün kullanımına sunulacak iki Cadillac limuzin. 304 numaralı belgede, Elie Mayelian ve General Harbord arasındaki yazışmanın konusu: Ermenistan hakkında yapılan çalışmalar. 305 numaralı belgede, U.S.S. Martha Washington (?) ve S.O. Türkiye arasındaki 05.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: Harbord heyetinin oto karavanına yeniden saldırı düzenlenmesi. 306 numaralı belgede, Bristol Stanav ve Ammission arasındaki 06.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: General Harbord'ın ziyaret edeceği yerler ve geçen hafta oto karavanının eşkiyalar tarafından durdurulduğu söylentisi bildirilmektedir. 307 numaralı belgede, Harbord ve Amiral Bristol arasındaki 06.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: General Harbord ve heyetinin ziyaretleri, ziyaret edilen bölgeler, Sivas'ta Türklerle görüşme ve buradan edinilen izlenimler, Türk ve Rus Ermenistanı'ndaki durum. 308 numaralı belgede, H. Vahanian ve General Harbord arasındaki 06.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: General Harbord'ın Ani harabelerini gezme arzusu; Vahanian'ın ona göndermek istediği hatıra. 309 numaralı belgede, Harbord ve Azerbaycan Başbakanı arasındaki 06.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: Nahçıvan yöresinde tarafsız bölge oluşturulması. 310 numaralı belgede, ABD Tümgenerali ve Azerbaycan Başbakanı arasındaki 07.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: Tümgeneral'in, Azerbaycan Başbakanı'na kutlama ve teşekkürü. 311 numaralı belgede, ABD Tümgenerali ve Ermenistan Başbakanı (Alexander Katissian) arasındaki 07.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: Tümgeneral'in teşekkür mesajı. 312 numaralı belgede, ABD Tümgenerali ve Gürcistan Başbakanı (Noe Jordania) arasındaki 07.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: Tümgeneral'in teşekkür mesajı. 313 numaralı belgede, ABD Tümgenerali ve Amiral Bristol arasındaki 07.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: Amiral Bristol için ayarlanan limuzin konusu, ve gemiyle ilgili mesele. 314 numaralı belgede, Harbord ve Yüksek Komiser Haskell arasındaki 07.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: Muhribin İstanbul'a doğru yola çıkacağının bildirilmesi ve Bay Haskell ve eşinin de kendilerine eşlik etmelerinin istenmesi. 315 numaralı belgede, U.S.S. COLE (?) ve Stanav İstanbul (?) arasındaki 10.07.1919 tarihli yazışmanın konusu: General Connor'ın rica mektubu. 316 numaralı belgede, U.S.S. COLE (?) ve Stanav İstanbul (?) arasındaki 10.07.1919 tarihli yazışmanın konusu: Harbord heyetinin gemisine bayan yolcuların atanmaması için talepte bulunulmuştur. 317 numaralı belgedeki John Price Jackson'ın 07.10.1919 tarihli yazışmasının konusu: General Harbord için bildiri raporu. 318 numaralı belgedeki Jasper Y. Brinton'un 07.10.1919 tarihli yazışmasının konusu: General Harbord için bildiri. 319 numaralı belgedeki 08.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: Amerikan delegasyonunun tam yetkili komiserlerinin toplantı tutanaklarından bir alıntı (sayfa 2, paragraf 4) 320 numaralı belgedeki C. I. Foore (Baş katip)'in 08.10.1919 tarihli yazışmasının konusu: Dosyalar için bildiri. 321 numaralı belgedeki Üsteğmen H. H. Khachadoorian'ın 08.10.1919 tarihli yazışmasının konusu: General Harbord için bildiri. Konu, Kars mühimmatıdır. 322 numaralı belgedeki 08.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: General Harbord birliğinin listesi. 323 numaralı ve 08.10.1919 tarihli belgedeki yazışmanın konusu: Birliğin faaliyetleri. 324 numaralı belgedeki H. H. Khachadoorian'ın 08.10.1919 tarihli yazışmasının konusu: General Harbord için bildiri. Konu, Türk Ermenistanı'nda Ermenilerin durumudur. 325 numaralı belgedeki U.S.S. Martha Washington (?)'un 10.08.1919 tarihli yazışmasının konusu: Bir kamyon ve Ford'un Martha Washington'da olduğu söyleniyor ve İstanbul'dan önce bunların kıyıya gönderilmesinin istenip istenmediği soruluyor. 326 numaralı belgede, Tümgeneral ve General Mustafa Kemal arasındaki 09.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: Anadolu'daki Ermenilerin durumu ve endişeleri; Amerika'nın bu insanların durumu ve güvenliğiyle yakından ilgilenmesi. 327 numaralı belgedeki U.S.S. Martha Washington'un 09.10.1919 tarihli yazışmasının konusu: Batum'dan İstanbul'a giden yolcuların listesi; Ermenistan'a giden ABD Askeri Heyeti'nin listesi. 328 numaralı belgedeki U.S.S. Martha Washington (?)'un 13.10.1919 tarihli yazışmasının konusu: Transkafkasya Rus Hükümeti için savaş öncesi yıllarda emperyalist hükümetin ortalama gelirleri ve masrafları ile ilgili detaylı bilgi istenmektedir. 329 numaralı belgedeki Jasper Y. Brinton'un 13.10.1919 tarihli yazışmasının konusu: General Harbord için bildiriler yer almaktadır. Yakındoğu'daki Amerika mandası. 330 numaralı belgedeki 13.10.1919 tarihli yazışma. 331 numaralı belgedeki 13.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: Rüstem Bey hakkında not. 332 numaralı belgede, Harbord ve Tuğgeneral William D. Connor arasındaki 13.10.1919 tarihli yazışmasının konusu: Amiral Bristol'ün ve Deniz Kuvvetleri görevlilerinin kullanımına sunulacak Cadillac limuzinlerden söz edilmektedir. 333 numaralı belgede, Tümgeneral ve Albay Kenan Bey arasındaki 13.10.1919 tarihli yazışmasının konusu: Tümgeneralin Kenan Bey'e yazdığı teşekkür mektubu. 334 numaralı belgedeki Juan …'ın 13.10.1919 (?) tarihli yazışmasının konusu: İspanya Ortaelçiliği ve İspanya Konsolosluğu'ndan yazılan İspanyolca ve Fransızca mektuplar. 335 numaralı belgede, Frank R. McCoy (Kurmay Başkanı) ve Hüseyin Bey (Robert Kolej-Türkçe Profesörü) arasındaki 15.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: Hüseyin Bey'in çalıştığı kuruma duyulan ilgi, ve kendisinin hizmetlerinden dolayı ödüllendirilmesi. 336 numaralı belgede, David Loring ve U.S.S. Martha Washington İkinci Kaptanı arasındaki 15.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: U.S.S. Martha Washington İkinci Kaptanı için bildiri. 337 numaralı belgede, Frank R. McCoy (Tuğgeneral, Kurmay Başkanı) ve Ulaştırma Subayı ı arasındaki 15.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: Yakındoğu Amerikan Yardım Heyeti Ulaştırma Subayı için bildiri. 338 numaralı belgede, Ermeni Patriği ve Tümgeneral James G. Harbord arasındaki 15.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: Ermenilerin durumu. 339 numaralı belgede, Harbord ve General W. D. Connor arasındaki 15.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: General'in Marseille'den dönüşü, istedikleri ve Martha Washington adlı geminin ordu personelini taşıması. 340 numaralı belgede, Stanav ve Ammission arasındaki 16.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: İstanbul'dan ayrılacak personeller. 341 numaralı belgedeki yazışmanın konusu: İzmir için gezi notları (13-16 Ekim 1919) 342 numaralı belgedeki yazışmanın konusu: Sivas Kongresi bildiri metni sunulmaktadır. 343 numaralı belgedeki yazışmanın konusu: Geçenlerde İstanbul'dan Londra'ya giden Yakındoğu Amerikan Yardımı Genel Müdürü Bay Davis G. Arnold'un verdiği bilgilerden oluşan gazete kupürü sunulmaktadır. 344 numaralı belgede, C. I. Poore (Baş katip) ve Heyet üyeleri arasındaki 10.07.1919 (?) tarihli yazışmanın konusu: Ekte Ermenistan tarihiyle ilgili Fransızca bir kitap bulunmaktadır. 345 numaralı belgedeki yazışmanın konusu: Posta ve telgraflar hakkında genel bilgiler. 346 numaralı belgede, Bakü Ermeni nüfusu temsilcileri ve Tümgeneral James G. Harbord arasındaki 21.10.1919 (?) tarihli yazışmanın konusu: Ekte el yazısıyla yazılmış bir mektup ve Rusça bir belge bulunmaktadır. 347 numaralı belgedeki 22.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: General Harbord için bildiriler yer almaktadır. 348 numaralı belgede, Tuğgeneral Frank McCoy ve Amerikan Barış Müzakere Komisyonu arasındaki 30.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: Arşivler hakkındadır. 349 numaralı belgede, Harbord ve General Dawes arasındaki 30.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: Martha Washington'a varış. 350 numaralı belgedeki J. C. Grew'in 30.10.1919 tarihli yazışmasının konusu: Albay Hornbeck ve Binbaşı Martin'in Komisyon'da yeniden görevlendirilmesi. 351 numaralı belgede, Grew ve Binbaşı Dubose arasındaki 30.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: Albay Hornbeck, William Yale, Bay W. H. Buckler, ve Binbaşı Lawrence Martin ile ilgili olarak, Komiserler tarafından yapılan işlemi gösteren beyanat. 352 numaralı belgedeki A.E.F.'nin 31.10.1919 tarihli yazışmasının konusu: Albay Martin'in Amerikan Barış Müzakere Komisyonu'nda tekrar görevlendirilmesi (tayini) 353 numaralı belgedeki Tuğgeneral J. C. Grew'in 31.10.1919 tarihli yazışmasının konusu: Albay Hornbeck'in görevinin değiştirilmesi. 354 numaralı belgede, Polk Amission ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 31.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: Belgede, General Harbord ve heyetinin dönüşü; William Phillips'e gönderilen mektup; Buckler ve Albay Hornbeck'in hizmette bulunmaları konuları yer almaktadır. 355 numaralı belgede, Polk Amission ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 03.11.1919 tarihli yazışmanın konusu: General Harbord ve heyetinin dönüşü. 356 numaralı belgedeki Dışişleri Bakanlığı'nın 10.11.1919 tarihli yazışmasının konusu: Cumberland'ın ihtiyaçlarının General Harbord tarafından ödenmesi gerektiği hakkında not. 357 numaralı belgedeki Dışişleri Bakanlığı'nın 14.11.1919 tarihli yazışmasının konusu: Belgede, General Harbord'ın ABD'ye dönüşü ve Cumberland'ın masraflarını kimin karşılayacağı konusu yer almaktadır. 358 numaralı belgedeki 23.11.1919 tarihli yazışmanın konusu: Cumberland'in harcamaları ve finansal durumuyla ilgili belge. 359 numaralı belgedeki Dışişleri Bakanlığı'nın 28.11.1919 tarihli yazışmasının konusu: Cumberland'in harcamaları ile ilgili belge. 360 numaralı belgede, Mardin'deki 5. Kolordu Başkomutanı ve General Harbord arasındaki 13.09.1919 tarihli yazışmanın konusu: General Harbord'ın bölgeye ziyareti, Binbaşı Noel'in bölgedeki faaliyetleri. 361 numaralı belgedeki yazışmanın konusu: "Tuz Geliri Üzerine Araştırma" başlıklı Fransızca kitap; Yüzbaşı Lovering Hill'e gönderilen Fransızca mektup; Fransızca bir belge olan "Tütün Tekelinin İmtiyazıyla İlgili Sözleşme" metni; Tütünle ilgili Fransızca sözleşme ve yönetmelik metinleri; Topraklar, toprak komitelerinin durumu ve toprağın müsaderesiyle ilgili Rusça kitap; Fransızca "Osmanlı Kamu Borç İdaresi Ekonomik Raporu" ve Fransızca Aşar vergisiyle ilgili kanun ve belgeler.