General records of the American commission to negotiate peace 1918-1931 (Washington)
1 mikrofilm makarası (1444 poz)
Keywords: 184.02102/- numaralı belgede, Bristol ve Amission arasındaki 02.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: General Harbord'ın bildirdikleri, "Kürdistan"daki İngiliz propagandası, Kafkasya'da durum, Ermenilerin yurtlarına geri dönmesi, Türkiye'de genel durum. 184.02102/1 numaralı belgede, Stanav ve Amission arasındaki yazışmanın konusu: Batum'a dönüşün bildirilmesi ve seyahat hakkında rapor; milliyetçi hareketin amacı; hayatta kalan Ermenilerin geri dönmesi. 184.02102/2 numaralı belgede, Stanav ve Amission arasındaki 08.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: Türkiye ve Kafkasya'da durum, General Harbord'un raporu, heyetin Batum'dan ayrılması, Türkiye'de milliyetçi hareket. 184.02102/3 numaralı belgede, Lansing ve Amission arasındaki 09.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: Kafkasya ve Rus Ermenistanı'nda durum. 184.02102/4 numaralı belgede, Stanav ve Amission arasındaki 15.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: Telgrafta yer alan bilgiler şöyledir: İletişim hatlarının korunmasında veya yardım çalışma grubunda Amerikan birliklerine ihtiyaç duyulmaması; ihtiyaç olanın belirtilmesi; haritalar. 184.02102/5 numaralı belgede, General Harbord ve ABD Dışişleri Bakanlığı arasındaki 16.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: Ermenistan için Amerikan Askeri Heyetinin raporu sunulmaktadır. 184.02102/6 numaralı belgede, Kaptan Stanley K. Hornbeck ve Tüm General G. Harbord, ABD Ordusu arasındaki 16.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: Appendix A (Ek A) olarak sunulan "Siyasi Faktörler ve Problemler" başlıklı rapor. 184.02102/7 numaralı belgede, Yarbay Jasper Y. Brinton ve Tüm General G. Harbord, ABD Ordusu arasındaki 23.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: Appendix B (Ek B) olarak sunulan "Türkiye ve Transkafkasya Yönetimi" başlıklı rapor. 184.02102/8 numaralı belgede, W. W. Cumberland ve Tüm General G. Harbord, ABD Ordusu arasındaki 14.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: Appendix C (Ek C) olarak sunulan "Türkiye ve Transkafkasya'nın Kamu ve Özel Maliyesi" başlıklı rapor. 184.02102/9 numaralı belgede, Ticaret Komiseri Eliot Grinnell Mears ve Tüm General G. Harbord, ABD Ordusu arasındaki 16.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: Appendix D (Ek D) olarak sunulan "Türkiye ve Transkafkasya'da Ticaret ve Endüstri" başlıklı rapor. 184.02102/10 numaralı belgede, Albay Henry Beeuwkes ve Tüm General G. Harbord, ABD Ordusu arasındaki 16.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: Appendix E (Ek E) olarak sunulan "Türkiye ve Transkafkasya'da Kamu Sağlığı ve Hıfzısıhha" başlıklı rapor. 184.02102/11 numaralı belgede, Yarbay John Price Jackson ve Tüm General G. Harbord, ABD Ordusu arasındaki 16.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: Appendix F (Ek F) olarak sunulan "Avrupa'daki Türkiye, Küçük Asya ve Transkafkasya Halkları" başlıklı rapor. 184.02102/12 numaralı belgede, Yarbay E. Bowditch ve Tüm General G. Harbord, ABD Ordusu arasındaki 23.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: Appendix G (Ek G) olarak sunulan "Türkiye ve Transkafkasya'nın İklimi, Doğal Kaynakları, Hayvan Endüstrisi ve Tarımı" başlıklı rapor. 184.02102/13 numaralı belgede, Lawrence Martin ve Tüm General G. Harbord, ABD Ordusu arasındaki 23.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: Appendix H (Ek H) olarak sunulan "Coğrafya, Madencilik ve Sınırlar" başlıklı rapor. 184.02102/14 numaralı belgede, Binbaşı Harold W. Clark ve Tüm General G. Harbord, ABD Ordusu arasındaki 16.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: Appendix I (Ek I) olarak sunulan "Türkiye ve Transkafkasya'nın Basını" başlıklı rapor. 184.02102/15 numaralı belgede, Geo. Van Horn Moseley ve Tüm General G. Harbord, ABD Ordusu arasındaki 16.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: Appendix J (Ek J) olarak sunulan "Bir Mandaterin Askeri Problemi" başlıklı rapor. 184.02102/16 numaralı belgede, Tüm General G. Harbord, ABD Ordusu ve W. B. Poland arasındaki 23.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: Appendix K (Ek K) olarak sunulan "Küçük Asya ve Transkafkasya'da Taşımacılık ve Haberleşme" başlıklı rapor. 184.02102/17 numaralı belgedeki Tüm General G. Harbord (ABD Ordusu)'ın yazışmasının konusu: Appendix L (Ek L) olarak sunulan bibliyografya. 184.02102/18 numaralı belgedeki Amission (Polk) ve ABD Dışişleri Bakanlığı arasındaki 25.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: General Harbord'ın heyetin görüşleriyle ilgili verdiği özet. 184.02102/19 numaralı belgede, Amission (Polk) ve ABD Dışişleri Bakanlığı arasındaki 31.10.1919 tarihli yazışmanın konusu: Ermeni durumu üzerine General Harbord'ın sunduğu rapor. 184.022/1 numaralı belgedeki Dışişleri Bakanlığı'nın 21.02.1919 tarihli yazışmasının konusu: Ernesta Bullitt için mesaj. W. C. Bullitt'in başlayacağı kısa görev hakkında bilgi verilmektedir. 184.022/2 numaralı belgedeki J. C. Grew'in 21.02.1919 tarihli yazışmasının konusu: Albay Pettit için komiserler tarafından verilen direktif. 184.022/3 numaralı belgedeki Amission ve Londra Büyükelçiliği (?) arasındaki 21.02.1919 tarihli yazışmanın konusu: W. W. Pettit, W. C. Bullitt ve R. E. Lynch'in Londra'ya gitmesi. 184.022/4 numaralı belgedeki 22.02.1919 tarihli yazışmanın konusu: Amerikan Delegasyonu Tam Yetkili Komiserleri Toplantısı Tutanaklarından alıntı. Konu Bullitt'in Rusya görevidir. 184.022/5 numaralı belgede, ABD Barış Müzakere Komisyonu ve Joe (?) arasındaki 24.02.1919 tarihli yazışmanın konusu: Bullitt heyeti hakkında bilgi verilmektedir. 184.022/6 numaralı belgedeki 24.02.1919 tarihli yazışmanın konusu: Amerikan Delegasyonu Tam Yetkili Komiserleri Toplantısı Tutanaklarından alıntı. Konu Bullitt heyetinin amacıdır. 184.022/7 numaralı belgedeki Rusya'ya giden Bullitt Heyeti'nin 25.02.1919 tarihli yazışmasının konusu: Rusya'ya giden Bullitt heyeti, haberler. 184.022/8 numaralı belgedeki ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 26.02.1919 tarihli yazışmasının konusu: Rusya'ya giden Bullitt heyeti, haberler. 184.022/9 numaralı belgedeki Polk ve ABD Dışişleri Bakanlığı arasındaki 27.02.1919 tarihli yazışmanın konusu: Belgenin konusu Bullitt heyetidir. 184.022/10 numaralı belgedeki Morris ve Amission arasındaki 06.03.1919 tarihli yazışmanın konusu: Albay House için gönderilmiş olan telgrafta Bullitt ve heyetinden söz edilmektedir. 184.022/11 numaralı belgedeki Polk ve Amission arasındaki 10.03.1919 tarihli yazışmanın konusu: Bullitt ve heyeti hakkında bilgi verilmektedir. 184.022/12 numaralı belgedeki 13.03.1919 tarihli yazışmanın konusu: Amerikan Delegasyonu Tam Yetkili Komiserleri Toplantısı Tutanaklarından alıntı. Konu, Rusya'ya giden Bullitt heyetidir. 184.022/13 numaralı belgedeki Rusya'ya giden Bullitt heyeti (Bullitt Helsingfors'ta)'nin 18.03.1919 tarihli yazışmanın konusu: Konu Rusya'ya giden Bullitt heyetidir. 184.022/14 numaralı belgedeki 20.03.1919 tarihli yazışmanın konusu: Amerikan Delegasyonu Tam Yetkili Komiserleri Toplantısı Tutanaklarından alıntı. Konu, Rusya'ya giden Bullitt heyetidir. 184.022/15 numaralı belgedeki ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 22.03.1919 tarihli yazışmasının konusu: Konu Rusya'ya giden Bullitt heyetidir. 184.022/16 numaralı belgedeki Rusya'ya giden Bullitt Heyeti (Bullitt Helsingfors'ta)'nin 22.03.1919 tarihli yazışmasının konusu: Konu Rusya'ya giden Bullitt heyetidir. 184.022/17 numaralı belgedeki Helsingfors (Amerikan Konsolosu)'un 22.03.1919 tarihli yazışmasının konusu: Konu Rusya'ya giden Bullitt heyetidir. 184.022/18 numaralı belgedeki Arthur Sweetser'in 24.03.1919 tarihli yazışmasının konusu: Konu, Bullitt'in Rusya seyahati hakkında araştırmadır. 184.022/19 numaralı belgede, Phillips ve Amission arasındaki 28.03.1919 tarihli yazışmanın konusu: New York Tribune'de yer alan Bullitt heyetinin özellikleri. 184.022/20 numaralı belgede, Davis ve Amission arasındaki 31.03.1919 tarihli yazışmanın konusu: The Herald'da yer alan Rus durumu konulu makaledeki pasaj verilmektedir. 184.022/21 numaralı belgedeki Helsingfors (Haynes)'un 01.04.1919 tarihli yazışmasının konusu: Bir Amerikan vatandaşı olan ve Amerikan ordusunda Albay olan Walter W. Pettit'in tutuklanması. 184.022/22 numaralı belgedeki Helsingfors'un 05.04.1919 tarihli yazışmasının konusu: Pettit hakkında bilgi. 184.022/23 numaralı belgedeki 07.04.1919 tarihli yazışmanın konusu: Pettit'den gelen not. 184.022/24 numaralı belgede, Morris ve Amission arasındaki 09.04.1919 tarihli yazışmanın konusu: Pettit'in talimat beklemesinden söz edilmektedir. 184.022/25 numaralı belgedeki Başkan'ın 16.04.1919 tarihli yazışmasının konusu: Bullitt heyetiyle ilgili açıklama. 184.022/26 numaralı belgede, Bullitt ve Chris arasındaki 24.04.1919 tarihli yazışmanın konusu: Bay Herter için bildiri, konu Albay Pettit'tir. 184.022/27 numaralı belgedeki ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 19.05.1919 tarihli yazışmasının konusu: İş gününün sonunda kabul edilen William C. Bullitt'in istifası. 184.022/28 numaralı belgede, U. Grant-Smith ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 26.05.1919 tarihli yazışmanın konusu: Bay Pettit'in yaptığı açıklamalar, "Rusya'da Albay Pettit" başlıklı rapor, Bay Pettit hakkındaki yorumlar. 184.022/29 numaralı belgede, Henry White; Tasker H. Bliss ve J. C. Grew arasındaki 19.11.1919 tarihli yazışma. 184.022/30 numaralı belgedeki yazışmanın konusu: 181/61 numaralı dosya numarasına atıfta bulunulmaktadır. 184.02202/1 numaralı belgede, Bullitt ve Amission arasındaki 25.02.1919 tarihli yazışmanın konusu: Bullitt ve heyetinin seyahati hakkında bilgiler verilmektedir. 184.02202/2 numaralı belgede, Bullitt ve Amission arasındaki 04.03.1919 tarihli yazışmanın konusu: Bullitt seyahati ve yapılan ayarlamalar hakkında bilgi vermektedir. 184.02202/3 numaralı belgede, Bullitt ve Amission arasındaki 08.03.1919 tarihli yazışmanın konusu: Bullitt'in Petrograd seyahati ve beklentisi. 184.02202/4 numaralı belgede, Haynes ve Amission arasındaki 11.03.1919 tarihli yazışmanın konusu: Pettit'in Petrograd'a varışı ve Sovyet Hükümeti'nin tutumu hakkında bilgiler. 184.02202/4 ½ numaralı belgede, Haynes ve Amission arasındaki 15.03.1919 tarihli yazışmanın konusu: Pettit'in seyahat rotası hakkında bilgi verilmiştir. 184.02202/5 numaralı belgede, Bullitt ve Amission arasındaki 16.03.1919 tarihli yazışmanın konusu: Moskova'da Tchitcherin ve Litvinov ile Lenine'le yapılan görüşme hakkında bilgiler verilmektedir. 184.02202/5 ½ numaralı belgede, Haynes ve Amission arasındaki 15.03.1919 tarihli yazışmanın konusu: Pettit'in gönderdiği kısa telgraf verilmektedir. 184.02202/6 numaralı belgede, Bullitt ve Amission arasındaki 18.03.1919 tarihli yazışmanın konusu: Bullitt'in Petrograd ve Moskova'daki kişisel gözlemleri ve sadece Komünistlerle değil aynı zamanda karşı partilerin liderleriyle de yaptığı görüşmelerden izlenimleri yer almaktadır. 184.02202/6 ½ numaralı belgede, Davis ve Amission arasındaki 18.03.1919 tarihli yazışmanın konusu: İngiliz Askeri yetkililerinin aldığı telgraf belgede sunulmaktadır. Konu, Amerikalıların bir grup Amerikalı'yı Petrograd'a doğru göndermesidir. 184.02202/7 numaralı belgede, Bullitt ve Amission arasındaki 17.03.1919 tarihli yazışmanın konusu: Belgenin konusu Treadwell'in salıverilmesi konusunda Sovyet Hükümeti tarafından emir verilmesidir. 184.02202/8 numaralı belgede, Bullitt ve Amission arasındaki 18.03.1919 tarihli yazışmanın konusu: Albay Pettit'in görevi, başarıları ve Petrograd'a gönderilmesi; Çavuş Krause'ye verilecek görev; Pettit'in Petrograd'tan çekilip Paris'e dönmesi gerektiğiyle ilgili telgraf. 184.02202/9 numaralı belgede, Bullitt ve Amission arasındaki 18.03.1919 (?) tarihli yazışmanın konusu: Sovyet Hükümeti'nin önerisi konu edilmiştir. 184.02202/9 ½ numaralı belgede, Polk ve Amission arasındaki 20.03.1919 tarihli yazışmanın konusu: Rusya'daki durumlarla ilgili raporlardan söz edilmektedir. 184.02202/10 numaralı belgede, Pettit (?) ve Amission arasındaki 29.03.1919 tarihli yazışmanın konusu: Pettit'in Petrograd'a dönmek istemesi, Petrograd'da durum, vatandaşların yönetimle ilgili düşünceleri konu edilmiştir. 184.02202/11 numaralı belgedeki 25(?).03.1919 tarihli yazışmanın konusu: ABD Başkanı ve Barış Müzakerelerindeki Tam Yetkili Komiserler için bildiri. Konu Rusya'dır. 184.02202/12 numaralı belgede, Morris ve Amission arasındaki 16.04.1919 tarihli yazışmanın konusu: Moskova ile irtibatı sağlama çalışmaları; Tchitcherin'in İsveçli temsilciden isteği konu edilmiştir. 184.02202/13 numaralı belgede, Haynes ve Amission arasındaki 29.03.1919 tarihli yazışmanın konusu: Petrograd Sağlık Müdürü'nün doktorların siyasi tutumu ve şehrin sağlık durumuyla ilgili verdiği bilgiler yer almaktadır. 184.02202/14 numaralı belgede, Phillips, Vekil ve Amission arasındaki 29.03.1919 tarihli yazışmanın konusu: Bullitt ve ekibinin Sovyet Rusya'daki durumla ilgili hazırlayacağı rapordan söz edilmektedir. 184.02202/15 numaralı belgedeki yazışmanın konusu: Rusya'daki Bolşeviklerin mevcut durumuyla ilgili rapor. 184.02202/16 numaralı belgede, Haynes ve Amission arasındaki 02.04.1919 tarihli yazışmanın konusu: Pettit'in Stockholm'e gitmek için yola çıkması. 184.02202/17 numaralı belgede, Morris ve Amission arasındaki 04.04.1919 tarihli yazışmanın konusu: Pettit'in Stockholm'e varması. 184.02202/18 numaralı belgede, Morris ve Amission arasındaki 04.04.1919 tarihli yazışmanın konusu: Treadwell ile ilgili haber olmadığı bildirilmektedir. 184.02202/19 numaralı belgede, Morris ve Amission arasındaki 04.04.1919 tarihli yazışmanın konusu: İsveç'teki gazetede yer alan bazı haberler nakledilmiştir. Konu, Avam Kamarasında görüşülenlerdir. 184.02202/20 numaralı belgede, Morris ve Amission arasındaki 05.04.1919 tarihli yazışmanın konusu: Petrograd'daki Tchitcherin'in temsilcisi Schlovsky ile yapılan görüşme anlatılmaktadır. 184.02202/21 numaralı belgedeki ABD Barış Müzakere Komisyonu'nun 15.04.1919 tarihli yazışmasının konusu: Editör K. Kilbom'un "Politiken"e gönderdiği seyahat maceraları ile Rusya'nın ekonomik ve siyasi durumu hakkında raporlar. 184.02202/22 numaralı belgede, Morris ve Amission arasındaki 03.05.1919 tarihli yazışmanın konusu: Frazier Hunt'ın Paris seyahati ve raporları.