Records of the department of state relating to internal affairs of Turkey, 1910-29 (Washington, 1961)
1 mikrofilm makarası (1025 poz)
Keywords: 601 numaralı belgedeki ABD İzmir Konsolosu George Horton ve ABD Dışişleri Bakanlığı-ABD İstanbul Büyükelçisi Henry Morgenthau arasındaki 24.01.1914 tarihli yazışmanın konusu: Bir Amerikan vatandaşı tarafından çalıştırılan bazı işçilerin Osmanlı yetkilileri tarafından sınır dışı edilmesine dair yollanan telgraf. 602 numaralı belgedeki ABD Arabistan Konsolosu ve ABD Dışişleri Bakanlığı arasındaki 24.01.1914 tarihli yazışmanın konusu: Yemen ve Assir'deki politik durum. 603 numaralı belgedeki ABD Bağdad Konsolos Yardımcısı ve ABD Dışişleri Bakanlığı-ABD İstanbul Büyükelçisi Henry Morgenthau arasındaki 11.01.1914 tarihli yazışmanın konusu: Osmanlı Meclisi'nde yapılacak seçimler için Basra'da vekil seçimi. 604 numaralı belgedeki ABD Odesa (Rusya) Konsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanlığı arasındaki 07.02.1914 tarihli yazışmanın konusu: Bazı silah ve cephaneliklerin gizli bir şekilde gemilere yüklenmesi. 605 numaralı belgedeki ABD Bağdad Konsolos Yardımcısı ve ABD Dışişleri Bakanlığı arasındaki 04.02.1914 tarihli yazışmanın konusu: Bağdad'a Vali olarak atanan Cavit Paşa'nın bölgeye gelmesi, Cavit Paşa'nın disiplinli bir kişilik olmasının Irak'ın gelişmesini olumlu yönde etkileyeceği yazılmıştır. 606 numaralı belgedeki ABD İzmir Konsolosu George Horton ve ABD Dışişleri Bakanlığı arasındaki 21.02.1914 tarihli yazışmanın konusu: Genel durumla ilgili rapor. 607 numaralı belgedeki ABD Aden Konsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanlığı arasındaki 20.02.1914 tarihli yazışmanın konusu: Yemen'de yaşanan çatışmalar. 608 numaralı belgedeki ABD Bağdad Konsolos Yardımcısı ve ABD Dışişleri Bakanlığı arasındaki 25.02.1914 tarihli yazışmanın konusu: Basra ve çevresindeki vilayetlerde kamu güvenliğini tehdit eden koşullar. 609 numaralı belgedeki ABD Beyrut Konsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanlığı arasındaki 16.03.1914 tarihli yazışmanın konusu: Beyrut vilayetinin güney bölgelerinde Bakanlar Kurulu için seçilecek kişilerin belirlenmesi. 610 numaralı belgedeki ABD Bağdad Konsolos Yardımcısı ve ABD Dışişleri Bakanlığı arasındaki 05.03.1914 tarihli yazışmanın konusu: Basra'daki son siyasi gelişmeler. 611 numaralı belgedeki Hoffman Phillip (ABD İstanbul Maslahatgüzarı) ve ABD Dışişleri Bakanlığı arasındaki 04.04.1914 tarihli yazışmanın konusu: İsyankar Kürt aşiretleri, ilk fırsatta Bitlis'teki Türk askeri birliğine saldırmışlardır ve çok ciddi bir çatışma olmuştur. Bitlis'teki Amerikan Okulu'nun müdürü olan Maynard'dan 3 Nisan'da bir mektup aldık. Mektupta, "Dün sabah (2 Nisan) silahlı Kürtler şehre girdi. Şehirdeki Kürtler de onlara katıldı. Şehirdeki birlikte toplam 1000 kişi bulunmaktadır. Hristiyanlar güvendedir." yazılmıştır. Bitlis'te ise 8 Amerikan vatandaşı bulunmaktadır. 612 numaralı belgedeki ABD Dışişleri Bakanlığı ile 27.03.1914 tarihinde yapılan yazışmanın konusu: İttihat ve Terakki Partisi'nin en güçlü ve tanınmış kişilerinin nerdeyse hepsi şu anda Dışişleri Bakanlığında çalışmaktadır ve bu kişiler ülke içindeki tartışılan reformları yapmak için kararlıdırlar ve bu yönde ciddi niyetleri vardır. Bu kişiler ayrıca maceraperest bir dış politika izleme niyetinden de uzaktadırlar. Şüphesiz, bu davranışın nedeni, Avrupalı güçlerden alınan tavsiyelerdir. Fransa'ya olan borçlar konusunda yapılan müzakereler devam etmektedir. Talat Bey ve Damad Enver Paşa arasında bir sürtüşme yaşandığına dair dedikodular çıkmıştır fakat kesin bir durum yoktur. Böyle birşeyin olması halinde ise ülkede kaos durumu muhtemeldir. 613 numaralı belgedeki ABD Bağdad Konsolos Yardımcısı ve ABD Dışişleri Bakanlığı arasındaki 18.03.1914 tarihli yazışmanın konusu: Basra'ya gelen yeni Vali ile, buradaki Muhalefet Partisi Lideri'nin uzlaşması. 614 numaralı belgedeki J. B. Jackson (Amerika'nın Halep-Suriye elçisi) ve ABD Dışişleri Bakanlığı-ABD İstanbul Büyükelçisi Henry Morgenthau arasındaki 21.03.1914 tarihli yazışmanın konusu: Halep bölgesinde öldürülen suçlular. 615 numaralı belgedeki Hoffman Phillip (ABD İstanbul Maslahatgüzarı) ve ABD Dışişleri Bakanlığı arasındaki 06.04.1914 tarihli yazışmanın konusu: 1 Nisan günü, Bitlis'teki Amerikan Okulu'nun müdürü olan Bay Maynard'dan gelen mektup. 616 numaralı belgedeki ABD Beyrut Konsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanlığı arasındaki 11.04.1914 tarihli yazışmanın konusu: Suriye'deki siyasi durum, buradaki Fransız etkisi ve talep edilen haklar. 617 numaralı belgedeki Hoffman Phillip (ABD İstanbul Maslahatgüzarı) ve ABD Dışişleri Bakanlığı arasındaki 17.04.1914 tarihli yazışmanın konusu: Genel durumla ilgili rapor. 618 numaralı belgedeki Hoffman Phillip (ABD İstanbul Maslahatgüzarı) ve ABD Dışişleri Bakanlığı arasındaki 20.04.1914 tarihli yazışmanın konusu: Bay Maynard'ın Bitlis'teki Kürt isyanıyla ilgili olarak yolladığı yazı. 619 numaralı belgedeki Hoffman Phillip (ABD İstanbul Maslahatgüzarı) ve ABD Dışişleri Bakanlığı arasındaki 24.04.1914 tarihli yazışmanın konusu: Genel durumla ilgili rapor. 620 numaralı belgedeki ABD Bağdad Konsolos Yardımcısı ve ABD Dışişleri Bakanlığı arasındaki 04.04.1914 tarihli yazışmanın konusu: Osmanlı Meclisi'nde yapılacak seçimler için Bağdat'ta vekil seçimi. 621 numaralı belgedeki Hoffman Phillip (ABD İstanbul Maslahatgüzarı) ve ABD Dışişleri Bakanlığı arasındaki 01.05.1914 tarihli yazışmanın konusu: Genel durumla ilgili rapor. 622 numaralı belgedeki ABD Odesa (Rusya) Konsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanlığı arasındaki 05.05.1914 tarihli yazışmanın konusu: Gemilere yüklenen silahlar ve cephanelikler. 623 numaralı belgedeki ABD İstanbul Büyükelçisi Henry Morgenthau ve ABD Dışişleri Bakanlığı arasındaki 05.06.1914 tarihli yazışmanın konusu: Genel durumla ilgili rapor. 624 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 13.06.1914 tarihli yazışmanın konusu: İzmir'deki siyasi durum. 625 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 10.06.1914 tarihli yazışmanın konusu: İzmir Konsolosluk Bölgesi'ndeki siyasi durum. 626 numaralı belgedeki Amerika Büyükelçiliği ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 11.06.1914 tarihli yazışmanın konusu: Osmanlı Rumlarının durumu. 627 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 15.06.1914 tarihli yazışmanın konusu: İzmir'deki siyasi durum. 628 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 17.06.1914 tarihli yazışmanın konusu: Amerikan vatandaşları tarafından alınan karar. 629 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 18.06.1914 tarihli yazışmanın konusu: İzmir ve çevresindeki durum. 630 numaralı belgedeki Amerika Büyükelçiliği ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 19.06.1914 tarihli yazışmanın konusu: İzmir'deki durum. 631 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 19.06.1914 tarihli yazışmanın konusu: Suriye'deki siyasi durum ve İtalyanların Fransızların iddialarına karşı çıkması. 632 numaralı belgedeki Amerika Konsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 25.06.1914 tarihli yazışmanın konusu: Selanik Konsolosluk Bölgesi'ndeki siyasi durum. 633 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 10.07.1914 tarihli yazışmanın konusu: İzmir'deki siyasi durum. 634 numaralı belgedeki Amerika Büyükelçiliği ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 16.07.1914 tarihli yazışmanın konusu: Genel durum. 635 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 14.07.1914 tarihli yazışmanın konusu: Beyrut Valisi. 636 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 18.07.1914 tarihli yazışmanın konusu: İzmir'deki siyasi durum. 637 numaralı belgedeki Amerika Büyükelçiliği ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 23.07.1914 tarihli yazışmanın konusu: Kabinenin Heyet-i Mebusan'daki görüşmesi. 638 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 03.08.1914 tarihli yazışmanın konusu: Beyrut'taki siyasi huzursuzluk. 639 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 07.08.1914 tarihli yazışmanın konusu: Beyrut'taki siyasi huzursuzluk. 640 numaralı belgedeki Amerika Büyükelçiliği ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 08.08.1914 tarihli yazışmanın konusu: Basra'daki siyasi durum. 641 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 04.08.1914 tarihli yazışmanın konusu: Beyrut'taki siyasi huzursuzluk ve Amerikan savaş gemisinin gerekliliği. 642 numaralı belgedeki Amerika Konsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 31.07.1914 tarihli yazışmanın konusu: Selanik Konsolosluk Bölgesi'ndeki siyasi durum. 643 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 10.08.1914 tarihli yazışmanın konusu: İzmir'deki siyasi durum. 644 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 15.08.1914 tarihli yazışmanın konusu: Beyrut'taki siyasi durum. 645 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 21.07.1914 tarihli yazışmanın konusu: Ünlü bir eşkiyanın öldürülmesi. 646 numaralı belgedeki Amerika Konsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 15.07.1914 tarihli yazışmanın konusu: Basra'daki siyasi gelişmeler, Zübeir'deki sorunlar ve Vali Süleyman Şefik Paşa'nın görevden alınması. 647 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 10.08.1914 tarihli yazışmanın konusu: Beyrut'taki sıkıyönetim. 648 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 10.08.1914 tarihli yazışmanın konusu: Hayfa'daki siyasi durum. 649 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 10.08.1914 tarihli yazışmanın konusu: Beyrut'taki siyasi durum ve Vali'nin stoklara el koyması. 650 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 12.08.1914 tarihli yazışmanın konusu: Beyrut'taki siyasi durumun kötüye gitmesi. 651 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 15.08.1914 tarihli yazışmanın konusu: İzmir'deki askeri ve siyasi durumla ilgili mektuplar. 652 numaralı belgedeki Amerika Konsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 15.08.1914 tarihli yazışmanın konusu: Mersin bölgesindeki genel durum. 653 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 17.08.1914 tarihli yazışmanın konusu: Hayfa'daki el koymalar. 654 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 17.08.1914 tarihli yazışmanın konusu: Beyrut'taki siyasi durum. 655 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 19.08.1914 tarihli yazışmanın konusu: Askeri hareketler, birliklerin faaliyetleri. 656 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 19.08.1914 tarihli yazışmanın konusu: Amerikan vatandaşlarının mallarına Türk Askeri Yetkilileri tarafından el konulması. 657 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 19.08.1914 tarihli yazışmanın konusu: Hayfa'daki askeri yetkililer tarafından mallara el konulması . 658 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 21.08.1914 tarihli yazışmanın konusu: İzmir'deki Genel Valinin bazı açıklamalarından sonra bölgedeki durum. 659 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 22.08.1914 tarihli yazışmanın konusu: Beyrut'taki siyasi durum. 660 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 22.08.1914 tarihli yazışmanın konusu: Şam'daki askeri hareketler. 661 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 21.08.1914 tarihli yazışmanın konusu: Latakya'daki askeri hareketler. 662 numaralı belgedeki Amerika Elçisi Gerard ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 14.09.1914 tarihli yazışmanın konusu: Türkiye'deki yabancıların korunması. 663 numaralı belgedeki Amerika Konsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 12.08.1914 tarihli yazışmanın konusu: Selanik büyükelçilik bölgesindeki siyasi durum. 665 numaralı belgedeki Amerika Konsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 25.08.1914 tarihli yazışmanın konusu: İzmir'in siyasi durumu. 666 numaralı belgedeki Amerika Konsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 03.09.1914 tarihli yazışmanın konusu: İzmir'in siyasi durumu. 667 numaralı belgedeki Amerika Konsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 06.08.1914 tarihli yazışmanın konusu: Mısır ve Filistin arası buharlı gemi bağlantısı. 668 numaralı belgedeki Charles R. Lane ve ABD Dışişleri Bakanı, William J. Bryan arasındaki 29.09.1914 tarihli yazışmanın konusu: Rufus W. Lane'nin kuzeni Charles R. Lane'e İzmir'deki durumlarını anlattığı mektubun içeriği. 669 numaralı belgedeki ABD Dışişleri Bakanı'nın 29.08.1914 tarihli yazışmasının konusu: Fransız Dışişleri Bakanlığı'nın, Amerika'nın Türkiye'deki Hristiyanların menfaatlerini koruyacağına yönelik ifadesine minnettarlığını belirtmek üzere gönderdiği not. 670 numaralı belgedeki Amerika Konsolosu, Charles F. Brissel ve ABD İstanbul Büyükelçisi, Henry Morgenthau arasındaki 23.08.1914 tarihli yazışmanın konusu: 22 Ağustosla biten haftada Bağdat'taki durumlar. 671 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 03.09.1914 tarihli yazışmanın konusu: Safed, Filistin'deki siyasi durum. 672 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 11.09.1914 tarihli yazışmanın konusu: Beyrut'taki siyasi durum. Kapitülasyonların iptali ile ilgili bildiri. 673 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 09.09.1914 tarihli yazışmanın konusu: Beyrut valisi. 674 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 08.09.1914 tarihli yazışmanın konusu: Trablus Bölgesi'ndeki askeri olaylar. 675 numaralı belgedeki Amerika Konsolosu, Charles F. Brissel ve ABD İstanbul Büyükelçisi, Henry Morgenthau arasındaki 29.08.1914 tarihli yazışmanın konusu: 29 Ağustosla biten haftada Bağdat'taki durum. 676 numaralı belgedeki Amerika Konsolosu, Charles F. Brissel ve ABD İstanbul Büyükelçisi, Henry Morgenthau arasındaki 31.08.1914 tarihli yazışmanın konusu: 30 Ağustosla başlayan ilk haftada Bağdat'taki durum. 677 numaralı belgedeki Amerika Konsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 03.09.1914 tarihli yazışmanın konusu: Askeri seferberlik ve katılımcı olaylarıyla ilgili Halep'teki konsolos J.B. Jackson'ın yetkili Amerikan Elçisi Henry Morgenthau'ya mektubu. 678 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 15.09.1914 tarihli yazışmanın konusu: İzmir'in siyasi durumu. 679 numaralı belgedeki Amerika Konsolosu, Charles F. Brissel ve ABD İstanbul Büyükelçisi, Henry Morgenthau arasındaki 04.08.1914 tarihli yazışmanın konusu: Bağdat'taki siyasi durum. 680 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 07.09.1914 tarihli yazışmanın konusu: Osmanlı yetkililerinin hukuka aykırı hareketlerinden dolayı konsolosluk itibarının azalması. 681 numaralı belgedeki Washington Dışişleri Bakanı ve Deniz Kuvvetleri Bakanlığı arasındaki 07.10.1914 tarihli yazışmanın konusu: U.S.S. Scorpion birlik komutanının İstanbul'un durumuyla ilgili raporu. 682 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 12.09.1914 tarihli yazışmanın konusu: Beyrut'taki siyasi ilişkiler ve Almanya konsolosuna Osmanlı tezahüratı. 683 numaralı belgedeki Charles R. Lane ve ABD Dışişleri Bakanı, William J. Bryan arasındaki 10.10.1914 tarihli yazışmanın konusu: İzmir'in durumunun kötüye gitmesi. 684 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 25.08.1914 tarihli yazışmanın konusu: Türkler tarafından tehdit edilen Lübnan'a karşı askeri hareketler. 685 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 18.09.1914 tarihli yazışmanın konusu: Lübnan'daki siyasi durum. Beyrut valisi ve Şam müşirinin müdahelesi. 686 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 22.09.1914 tarihli yazışmanın konusu: Beyrut ve çevresindeki siyasi durum. 687 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 17.09.1914 tarihli yazışmanın konusu: Safed, Filistin'deki askeri olaylar. 688 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 24.09.1914 tarihli yazışmanın konusu: İngiliz savaş gemisinin Beyrut'a uğraması. 689 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 24.09.1914 tarihli yazışmanın konusu: Beyrut'taki siyasi durum. Müslümanların korkuları. 690 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 25.09.1914 tarihli yazışmanın konusu: Hayfa'daki siyasi durum. Müslümanların korkuları. 691 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 25.09.1914 tarihli yazışmanın konusu: Hayfa'daki askeri olaylar. 692 numaralı belgedeki Amerika Büyükelçisi ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 19.10.1914 tarihli yazışmanın konusu: İstanbul'daki genel durum. 693 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 16.09.1914 tarihli yazışmanın konusu: Beyrut valisinin Lübnan'daki şiddet dilini hoşgörmesi. 694 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 19.09.1914 tarihli yazışmanın konusu: Kapitülasyonların iptali. 695 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 05.10.1914 tarihli yazışmanın konusu: Türk gambotlarının ayrılması. 696 numaralı belgedeki Amerika Konsolosu, Charles F. Brissel ve ABD İstanbul Büyükelçisi, Henry Morgenthau arasındaki 19.09.1914 tarihli yazışmanın konusu: 19 Eylül'le biten haftada Bağdat'taki durum. 697 numaralı belgedeki Amerika Konsolosu, Charles F. Brissel ve ABD İstanbul Büyükelçisi, Henry Morgenthau arasındaki 22.09.1914 tarihli yazışmanın konusu: Basra'daki genel durum. 698 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 30.09.1914 tarihli yazışmanın konusu: Harput'taki siyasi durum. 699 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 30.09.1914 tarihli yazışmanın konusu: İngiliz savaş gemisinin Hayfa'ya varışının sebep olduğu korku. 700 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 30.09.1914 tarihli yazışmanın konusu: Suriye'deki siyasi durum. 701 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 03.10.1914 tarihli yazışmanın konusu: Beyrut'taki siyasi durum. 702 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 03.10.1914 tarihli yazışmanın konusu: Türk gambotlarının varışı. 703 numaralı belgedeki ABD İstanbul Büyükelçisi, Henry Morgenthau'nun 12.09.1914 tarihli yazışmasının konusu: 12 Eylül'le biten haftada Bağdat'taki durum. 704 numaralı belgedeki Amerika Başkonsolosluğu ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 12.10.1914 tarihli yazışmanın konusu: Beyrut'taki askeri hareketler. Mayın döşeme tasarılarının raporları.