Küreselleşme döneminde Türk dış politikası - Tuncer, Hüner 1946- (İstanbul)
157 s.
Keywords: "1990’lı yıllar, tarihe, dünya ölçeğinde çok önemli çalkantıların yaşandığı bir dönem olarak kaydedildi. SSCB’nin yıkılmasıyla başlayan dönem elbette ki Türkiye’yi de doğrudan etkilemişti. Doç. Dr. Hüner Tuncer bu kitabında, hem komşumuz hem de Varşova Paktı’nın kurucu unsuru olan SSCB’nin dağılmasının ardından iktidara gelen Türk hükümetlerinin izledikleri uluslararası politikayı mercek altına alıyor. Yazar, Türkiye’nin Ortadoğu ülkeleriyle ilişkileri çerçevesinde; Körfez Krizi’nin, Çekiç Güç’ün, PKK terörünün, Kafkasya ve Orta Asya Türk Cumhuriyetleriyle ilişkilerin, Kardak kayalıkları ve Yunanistan’la yaşanan sorunların, Batı Trakya ve Heybeliada Ruhban Okulu sorunlarının, Yugoslavya’nın parçalanma sürecinin, Rusya Federasyonu’yla ilişkilerin ve Çeçen sorununun ve elbette ABD ve AB ile ilişkilerin ele alınış biçimine Türkiye cephesinden ışık tutuyor." -