Orta Asya Türk tarihi araştırmaları - İzgi, Özkan, 1940-2011. (Ankara)
xii, 433 s.
Keywords: "Orta Asya Türk Tarihi alanının sayılı isimlerinden biri olan Prof. Dr. Özkan İzgi, Tayvan ve Harvard üniversitelerinde eğitim almış eski Türk tarihi ve kültürü özellikle eski uygurların tarihi medeniyeti kültürü ve glenekleri üzerinde özgün çalışmalarıyla alana katkılarda bulunmuştur.kutluk Bilge Kül Kağan-Bögü Kağan ve Uygurlar ,Uygurların Siyasi ve Kültürel Tarihi (Hukuk Vesikalarına Göre) ve Çin elçisi Wang Ye-Te'nin Uygur Seyahatnamesi kitaplarını kaleme almış İzgi'nin tüm makale ve bildirileri elinizdeki bu eserde bir araya getirilmiştir. Hoca'nın vefatından sonra hazırlanmış bu eser kendisini anma vesilesi olmakla birlikte ,Orta Asya Türk tarihi gibi araştırmacı ve eser sayısının nispeten az olduğu bir alanda ilgilenenlere önemli katkı sağlayacağı ümidini taşımaktadır." --