Records of the department of state relating to internal affairs of Turkey, 1910-29 (Washington)
1 mikrofilm makarası (863 poz)
Keywords: 1504 numaralı belgede, Görevli Konsolos ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 03.03.1922 tarihli yazışmanın konusu: Maraş'taki durum. 1505 numaralı belgede, ABD Yüksek Komiseri, Amiral Mark L. Bristol ve U.S.S. Utah'ın Kuvvet Komutanı arasındaki 13.03.1922 tarihli yazışmanın konusu: 18 Mart 1922'yle biten haftanın operasyon raporları. 1506 numaralı belgede, ABD Yüksek Komiseri, Amiral Mark L. Bristol ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 20.03.1922 tarihli yazışmanın konusu: Vezir-i Azam Tevfik Paşa ile yapılan röportajın içeriği. 1507 numaralı belgede, ABD Yüksek Komiseri, Amiral Mark L. Bristol ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 21.03.1922 tarihli yazışmanın konusu: Bristol'ün Şubat 1922'ye ait savaş günlükleri. 1508 numaralı belgede, ABD Yüksek Komiseri, Amiral Mark L. Bristol ve U.S.S. Utah'ın Kuvvet Komutanı arasındaki 20.03.1922 tarihli yazışmanın konusu: 19 Mart 1922'yle biten haftanın operasyon raporları. 1509 numaralı belgede, ABD Yüksek Komiseri, Amiral Mark L. Bristol ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 04.04.1922 tarihli yazışmanın konusu: Celal Bey'in İzzet Paşa hakkındaki açıklamaları. 1510 numaralı belgede, ABD Yüksek Komiseri, Amiral Mark L. Bristol ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 04.04.1922 tarihli yazışmanın konusu: Mustafa Kemal Paşa'nın Büyük Millet Meclisi'nin yeniden biraraya gelmesi ile ilgili konuşması. 1511 numaralı belgede, ABD Yüksek Komiseri, Amiral Mark L. Bristol ve U.S.S. Utah'ın Kuvvet Komutanı arasındaki 10.04.1922 tarihli yazışmanın konusu: 9 Nisan 1922'yle biten haftanın operasyon raporları. 1512 numaralı belgede, ABD Yüksek Komiseri, Amiral Mark L. Bristol ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 26.04.1922 tarihli yazışmanın konusu: Bristol'ün Mart 1922'ye ait savaş günlükleri. 1513 numaralı belgede, ABD Yüksek Komiseri, Amiral Mark L. Bristol ve U.S.S. Utah'ın Kuvvet Komutanı arasındaki 16.04.1922 tarihli yazışmanın konusu: 16 Nisan 1922'yle biten haftanın operasyon raporları. 1514 numaralı belgede, ABD Yüksek Komiseri, Amiral Mark L. Bristol ve U.S.S. Utah'ın Kuvvet Komutanı arasındaki 24.04.1922 tarihli yazışmanın konusu: 23 Nisan 1922'yle biten haftanın operasyon raporları. 1515 numaralı belgede, ABD Yüksek Komiseri, Amiral Mark L. Bristol ve U.S.S. Utah'ın Kuvvet Komutanı arasındaki 01.05.1922 tarihli yazışmanın konusu: 30 Nisan 1922'yle biten haftanın operasyon raporları. 1516 numaralı belgede, ABD Yüksek Komiseri, Amiral Mark L. Bristol ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 13.05.1922 tarihli yazışmanın konusu: "Peyam Sabah" ta çıkan Anadolu'daki İngiliz karşıtı görüşle ilgili makale. 1518 numaralı belgedeki ABD Dışişleri Bakanı'nın yazışmasının konusu: Bristol'ün milletler birliği projesi ile ilgili konferansı ve Patriklerin davet edilmesi. 1519 numaralı belgede, ABD Yüksek Komiseri, Amiral Mark L. Bristol ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 19.05.1922 tarihli yazışmanın konusu: İstanbul'daki Fransız ve İngilizlerin ilişkileri ile ilgili askeri ateşenin raporu. 1520 numaralı belgede, ABD Yüksek Komiseri, Amiral Mark L. Bristol ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 24.05.1922 tarihli yazışmanın konusu: Monsieur Maurice Pernot'un makalesi. 1521 numaralı belgede, ABD Yüksek Komiseri, Amiral Mark L. Bristol ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 29.05.1922 tarihli yazışmanın konusu: Bristol'ün Nisan 1922'ye ait savaş günlükleri. 1522 numaralı belgede, ABD Yüksek Komiseri, Amiral Mark L. Bristol ve U.S.S. Utah'ın Kuvvet Komutanı arasındaki 06.06.1922 tarihli yazışmanın konusu: 4 Haziran 1922'yle biten haftanın operasyon raporları. 1523 numaralı belgede, ABD Yüksek Komiseri, Amiral Mark L. Bristol ve U.S.S. Utah'ın Kuvvet Komutanı arasındaki 22.05.1922 tarihli yazışmanın konusu: 21 Mayıs 1922'yle biten haftanın operasyon raporları. 1524 numaralı belgede, ABD Yüksek Komiseri, Amiral Mark L. Bristol ve U.S.S. Utah'ın Kuvvet Komutanı arasındaki 31.05.1922 tarihli yazışmanın konusu: 28 Mayıs 1922'yle biten haftanın operasyon raporları. 1525 numaralı belgede, ABD Yüksek Komiseri, Amiral Mark L. Bristol ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 16.06.1922 tarihli yazışmanın konusu: Bristol'ün Mayıs 1922'ye ait savaş günlükleri. 1526 numaralı belgede, ABD Yüksek Komiseri, Amiral Mark L. Bristol ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 27.06.1922 tarihli yazışmanın konusu: U.S.S. Sturtevant'ın 6-7 Haziran 1922 Trabzon ve 7-19 Haziran 1922 Samsun ziyaretlerine ait günlükleri. 1527 numaralı belgede, ABD Yüksek Komiseri, Amiral Mark L. Bristol ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 05.06.1922 tarihli yazışmanın konusu: U.S.S. McFarland, U.S.S. Overton ve U.S.S. Williamson'un Rus ve Türk sularındaki seferleri sırasında tuttukları günlükler. 1528 numaralı belgede, ABD Yüksek Komiseri, Amiral Mark L. Bristol ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 05.06.1922 tarihli yazışmanın konusu: Bristol'ün 1-26 Haziran 1922 tarihlerine ait gizli savaş günlükleri. 1529 numaralı belgede, ABD Yüksek Komiseri, Amiral Mark L. Bristol ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 29.07.1922 tarihli yazışmanın konusu: Yunanistan Yüksek Komiseri'nin istifası. 1530 numaralı belgede, ABD Yüksek Komiseri, Amiral Mark L. Bristol ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 13.07.1922 tarihli yazışmanın konusu: Bristol'ün 27 Haziran 1922 ve 7 Temmuz 1922 tarihleri arasındaki gizli savaş günlükleri. 1531 numaralı belgede, ABD Yüksek Komiseri, Amiral Mark L. Bristol ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 20.07.1922 tarihli yazışmanın konusu: Bristol'ün 8-13 Temmuz 1922 tarihlerine ait gizli savaş günlükleri. 1532 numaralı belgede, ABD Yüksek Komiseri, Amiral Mark L. Bristol ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 20.07.1922 tarihli yazışmanın konusu: 10, 11 ve 12 Temmuz 1922 tarihlerine ait istihbarat raporları. 1533 numaralı belgede, ABD Yüksek Komiseri, Amiral Mark L. Bristol ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 26.07.1922 tarihli yazışmanın konusu: Bristol'ün 14-20 Temmuz 1922 tarihlerine ait gizli savaş günlükleri. 1534 numaralı belgede, ABD Yüksek Komiseri, Amiral Mark L. Bristol ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 27.07.1922 tarihli yazışmanın konusu: 7, 12, 14 ve 24 Temmuz 1922 tarihlerine ait istihbarat raporları. 1535 numaralı belgede, ABD Yüksek Komiseri, Amiral Mark L. Bristol ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 26.07.1922 tarihli yazışmanın konusu: U.S.S. Parrott, U.S.S. Simpson ve U.S.S. Bulmer'in Rus ve Türk sularındaki sefereleri sırasında tuttukları günlükler. 1536 numaralı belgede, ABD Yüksek Komiseri, Amiral Mark L. Bristol ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 26.07.1922 tarihli yazışmanın konusu: Enver Paşa'nın faaliyetleri ile ilgili "L'Aurore" ve "Journal d'Orient" gazetelerinde çıkan makaleler. 1537 numaralı belgede, ABD Yüksek Komiseri, Amiral Mark L. Bristol ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 03.08.1922 tarihli yazışmanın konusu: U.S.S. Litchfield-26.07.1922, U.S.S. Lawrence-22.07.1922, U.S.S. Simpson-20.07.1922 ve U.S.S. MacLeish-31.07.1922 nin Rus ve Türk sularındaki seferleri sırasında tuttukları günlükler. 1538 numaralı belgede, ABD Yüksek Komiseri, Amiral Mark L. Bristol ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 03.08.1922 tarihli yazışmanın konusu: Bristol'ün 22, 23, 25, 26, 27 ve 28 Temmuz tarihlerine ait gizli savaş günlükleri. 1539 numaralı belgede, ABD Yüksek Komiseri, Amiral Mark L. Bristol ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 03.08.1922 tarihli yazışmanın konusu: 7, 28, 29 ve 31 Temmuz 1922 tarihlerine ait istihbarat raporları. 1540 numaralı belgede, ABD Yüksek Komiseri, Amiral Mark L. Bristol ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 24.08.1922 tarihli yazışmanın konusu: 11, 19 ve 21 Ağustos 1922 tarihlerine ait istiharat raporları. 1541 numaralı belgede, ABD Yüksek Komiseri, Amiral Mark L. Bristol ve ABD Dışişleri Bakanı arasındaki 23.08.1922 tarihli yazışmanın konusu: Bristol'ün 29-31 Temmuz ve 2-18 Ağustos 1922 tarihlerine ait gizli savaş günlükleri.