Hudûdü'l-âlem (İstanbul)
xvii, 150 s.
Keywords: "Hududü'l-Alem adlı eser Uluğ Bey'in kayıp bir kitabı araştırırken Ebu'l Fazl Gulpâyâgânî tarafından üçlü bir kitabın içinde bulunmuştur. Rus Müşteşrik A.G. Toumansky 1896 yılında Hududü'l-Alem hakkında bir makale yazar. Toummansky'nin ölümünden sonra Minorsky'e intikal eden eser Sovyetler Birliği Bilimler Akademisi tarafından 1930'da Rusya'da yayınlanır. Minorsky tarafından İngilizceye tercüme edilen Hududü'l-Alem yayınevimiz tarafından Türkçeye kazandırılmıştır." --