Mustafa Kemal Atatürk - Özel, Sabahattin, 1945- (İstanbul)
ix, 288 s.
Keywords: "Tarihe yön veren liderlerin varlığı rastlantıların bir sonucu değildir. Liderlik yeteneğinde doğuştan gelen niteliklerin varlığını varsaymakla beraber, asıl etkenin yaşamda kazanılan bilgi ve birikim olduğu söylenebilir. Bu bağlamda başta eğitim kurumları ve eğiticiler olmak üzere, çevre koşulları ve ailenin etkileri yönlendirici olmaktadır. Güçlü liderlik, akıl ve iradenin yönlendirdiği emek ve çaba ürünü bir olgudur. Türk Devrimi’nin mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ün liderlik niteliklerini bu bakışla mercek altına yatıran Prof. Dr. Sabahattin Özel, Atatürk’ün yaşamını, Milli Mücadele dönemini ve sonrasını, eğitimden sanata, dinden siyasete uzanan geniş bir yelpazede, yeni tanıklıklar ve yeni gerçekler ışığında inceliyor. Birçok anekdot, dönemin basınından alıntılar ve mülakatlar ile de zenginleştirilmiş Mustafa Kemal Atatürk. Yeni Gerçekler, Yeni Düşünceler, imparatorluktan cumhuriyete uzanan sürece farklı bir ışık tutuyor." --