Çarşı, pazar, ticaret ve Kapalıçarşı - Mortan, Kenan, 1951- (İstanbul)
x, 382 s.
Keywords: "Bu çalışma, tarihöncesinden bu yana Eski Dünya’nın ana ticaret yollarının kavşak noktası olmuş Anadolu’nun iktisat tarihini, Kapalıçarşı’nın tarihsel arka planına oturtuyor. Bu geniş perspektif, Kapalıçarşı’nın Osmanlı medeniyeti ve payitaht İstanbul çerçevesindeki yeri kadar, Doğu Akdeniz’in bilinen ilk uygarlıklarından günümüze uzanan gelenekler zincirinde nasıl önemli bir halka olduğunu da gözler önüne seriyor. Özgün belgeler, gravürler, fotoğraflar, planlar, çizimler eşliğinde, kuruluşundan günümüze –üstelik günümüz esnaflarının kaygıları, fikirleri ve gelecek tasarılarının da– izini sürerek…" --