Çanakkale Zığındere - Chambers, Stephen. (İstanbul)
xxxii, 270, [1] s.
Keywords: "Gelibolu’da İtilaf devletlerinin hedefi, İstanbul’u işgal ederek Almanya’nın müttefiki Türkiye ile onun Osmanlı İmparatorluğu’nu savaş dışında kalmaya zorlamaktı. Bu Çanakkale Boğazı yoluyla Ege’den Karadeniz’e ve dolayısıyla Rusya’ya bir ikmal yolu açacaktı. Böylece etrafı kuşatılmış olan Rusya’ya destek verilebileceği gibi Almanya ile Avusturya-Macaristan’a karşı yeni bir cephe açılmış olacaktı." -- "Çanakkale Savaşı Dizisi’nin elinizde tuttuğunuz bu kitabında, günümüzde Avustralya ve Yeni Zelandalılarla özdeşleştirilen, ama İngilizlerle Fransızların hatta Hintliler, İrlandalılar ve Fransız Afrikalılarının da savaştığı yer olan Gelibolu’nun nispeten az bilinen, ama savaşın kaderinin şekillenmesinde çok önemli bir rol oynayan, Seddülbahir muharebe alanının batısındaki Zığındere ele alınıyor. Bu trajik savaşın insanlık halleri bir kez daha gözler önüne seriliyor." --