İnancın en güzel tarihi - Bottéro, Jean, 1914-2007‏ (İstanbul)
162 s.
Keywords: "Tektanrıcılık ne zaman ve nasıl başladı? Nuh, İbrahim, Musa ve İsa peygamberler hangi yönleriyle kutsal kelamın elçisi olmuşlardı? İnancın En Güzel Tarihi’nde yaklaşık 3300 yıl önce Ortadoğu’da ortaya çıkan tektanrı inancı ve bu inancın özellikle ilk iki büyük din bağlamında geçirdiği evrelerin öyküsü anlatılıyor. Bu öyküyü okurken, “insan”ın bazen sığınma, bazen ürkme, bazen de dilek ve şikâyetlerle başvurma ihtiyacıyla bağlılık duyduğu Tanrı fikrinin nasıl oluştuğuna da tanıklık edeceksiniz." --