Hayvanların en güzel tarihi (İstanbul)
191 s.
Keywords: "Hayvanlar Yerküre’yi fethetmeye ne zaman başladı? Hayvan dünyasının bitki dünyasından tam olarak ne zaman ayrıldığı biliniyor mu? Neden bazı memeliler etoburken başkaları otobur? Dinozorların da aile yaşamı var mıydı? Dinozorların Yerküre’den silinmesine neden olan bir göktaşı mı, yoksa yanardağ patlaması mı? Kuşlar neden uçmaya başladı? Tavukların bir zamanlar dişleri var mıydı? At ne zaman evcilleştirildi? Kedi ne zaman evlere girdi? Bir civciv gerçekten bir traktörü annesi zannedebilir mi? Hayvanı önce yemek üzere avladık, sonra insana yaklaştırdık, evcilleştirdik, besledik; derisinden, gücünden, etinden yararlandık. İnsanoğlunun atası, kimi zaman yoldaşı, kimi zaman besini, kimi zaman tanrısı olan hayvanların tarihi bize kendi öykümüzle ilgili de çok şey söylüyor. Artık otistik çocukların tedavisinde “doktor yunuslar” kullanılıyor. Günümüz tıbbı hayvanların organlarını insan yararına kullanmak amacıyla çalışmalar yapıyor; insan ve hayvan aynı canlı dünyanın parçası ve belki de üçüncü binyılda artık hayvanların dünyasını gerçekten keşfedebileceğiz." --