Mutluluğun en güzel tarihi - Comte-Sponville, André, 1952- (İstanbul)
135 s.
Keywords: "Mutluluk nedir? Mutlu olmak için yüzde yüz garantili yollar, reçeteler var mıdır? Günümüzde mutluluk adeta bir zorunluluk haline mi geldi? Artık mutsuz olma özgürlüğünden mi söz etmek gerekiyor? Ahlaka aykırı mutluluk olur mu; kötülük ve erdemsizlik gerçek bir mutluluk sağlar mı? İnsanı mutlu eden özgürlük müdür, sınırlar mıdır? Mutlu olmak için gerçeklikten vaz mı geçilmeli? İnsan mutlu olmayı mı ister, mutluluğun sonsuz olmasını mı?.. “En Güzel Tarihler” dizimizin bu kitabında mutluluğun peşine düşüyoruz. “Hayattan mutluluk istiyoruz, öyle ki bazen bütün ömrümüzü onu beklemekle geçiriyoruz,” diyor röportajları yapan Alice Germain. Mutluluk hakkında bilmek istediğiniz her şey Mutluluğun En Güzel Tarihi’nde." --