'Küçük Hanım'dan 'Rubu Asırlık Adam'a (İstanbul)
126 s.
Keywords: "Kişisel ve ailevi belgelerin önemi, bu kişilerin yaşamları hakkında verdikleri bilgi kadar, bize kendimiz hakkında söyledikleridir de. Neydik, ne olduk? Eski kuşaklara benziyor muyuz? Çok mu farklıyız? Duygu ve düşünce dünyamızda süreklilikler var mı? İçinde bulunduğumuz dünyanını değişmesi bizi birey olarak nasıl değiştirdi. (mi)? 50 yaşındaki Nezihe hanım Amerika'da eğitim gören 24 yaşındaki oğlu Nezih'le birbuçuk yıl süresince mektuplaşırlar. Nezihe Neyzi'nin mektupları Osmanlı döneminde yetişmiş Cumhuriyet döneminde çocuklarını yetiştirmek Cumhuriyet döneminde çocuklarını yetiştirmiş bir kadının İkinci Dünya Savaşı sonrası geçiş dönemindeki ruh halini yansıtıyor. Eskiye özlemle yeninin heyacanı arasında gidip geliyor kalbi. Türkiye'nin kendisi gibi bu küçük hanım da olgunlaşmakta zorlanıyor sanki . Aradan 50 yıl geçmiş olmasına rağmen hala memleketçe 'büyük hanım' olmaktan uzağız galiba." --