İslâm Medeniyetinin Kurucu Nesli Sahâbe-II (İstanbul)
472 s.
Keywords: "İslami İlimler Araştırma Vakfı ve Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi işbirliğiyle 25-26 Nisan 2015 tarihlerinde, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hakkı Ekşi Konferans Salonu'nda "İslam'ın Kurucu Nesli Sahabe" Sahabe ve Rivayet İlimleri" konulu bir tartışmalı İlmi toplantı gerçekleştirilmiştir. Bu toplantıda, "Ashabın Adaletinin Aklî Temelleri"; "İmamiyye Şîasına Göre Sahabenin Adaleti Problemi"; "Bazı Sahabîlerin ücret karşılığı hadis uydurduğu iddiası"; "Sahabenin hadis rivayetine etki eden unsurlar"; "Sahabe rivayetinde algıda seçicilik unsuru: Rafî' b. Hadîc örneği"; "Siyer ve Meğazî rivayetleri İle tanınan sahabîler"; "Sahabe rivayetlerinin tarih usûlü bakımından değeri Buharî örneği"; "Bir rivayet problemi olarak tedlisin sahabe zamanında imkanı"; "Bir isnad özelliği olarak sahabenin tabiundan rivayeti"; "Abdullah İbn Abbas ve rivayet bağlamında Hz. Peygamber ilişkisi"; "Hadis rivayetinde muksirün olgusu ve ortaya çıkış sürecindeki etkenler" başlıklı tebliğler sunularak müzakere edilmiş olup toplantı metinleri bu eserde bir araya getirilerek neşredilmiştir." --