Dinî ve Toplumsal Boyutlarıyla Cinsiyet. (İstanbul)
382 s.
Keywords: "İslâmî İlimler Araştırma Vakfı ve M. Ü. İlahiyat Fakültesi işbirliğiyle 21-22 Mayıs 2011 tarihlerinde, Üsküdar Belediyesi Çamlıca Sabahattin Zaim Eğitim ve Kültür Merkezi’nde “Dinî ve Toplumsal Boyutlarıyla CİNSİYET“ konulu bir ilmî ihtisas toplantısı gerçekleştirilmiş ve bu toplantıda Prof. Dr. Tayfun Amman, “Sosyolojik Boyutlarıyla Toplumsal Cinsiyet”, Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır “İslamî Açıdan Toplumsal Cinsiyet” konulu tebliğini sunmuştur. Toplantıya katılan 21 ilim ve fikir erbabı tarafından konu tartışılmış, toplantıda sunulan tebliğler ve toplantıda sırasında yapılan konuşmalar ışığında hazırlanan müzakereler bu eserde bir araya getirilerek neşredilmiştir." --