İslâmî ilimlerde metodoloji/usûl. (İstanbul)
623 s.
Keywords: "İSAV tarafından 18-19 Ocak 2014 tarihlerinde Üsküdar Belediyesi Sabahattin Zaim Eğitim ve Kültür Merkezi'nde "Temel İslâm İlimlerinin Ortaya Çıkışı ve Birbirleriyle İlişkileri" konulu beşinci Tartışmalı İlmî İhtisas Toplantısı gerçekleştirilmiştir. Bu beşinci metodoloji Tartışmalı İlmî İhtisas Toplantısı Prof. Dr. İlyas Çelebi'nin organizatörlüğünde yapılmış, Tefsir, Hadis, Kelâm ve İslâm Hukuku İlimlerinin Ortaya Çıkışı ve Diğer İslâmî İlimlerle İlişkileri konularında tebliğler sunulmuş ve çeşitli üniversitelerimizin İlahiyat Fakültelerinde görevli hocalarımız tarafından müzakere edilmiş, toplantının genel bir değerlendirmesi yapılmış, toplantı metinleri "Temel İslâm İlimlerinin Ortaya Çıkışı ve Birbirleriyle İlişkileri" adlı bu eserde bir araya getirilerek neşredilmiştir." --