Bütün Yönleriyle Hac, İstanbul, 23-24 Kasım 2012 (İstanbul)
365, [1] s.
Keywords: "İslamiyet adına icra edilen, en gözle görülür bir ibadet olan hac, sosyo-kültürel, akidevî, ilmî, hatta siyasî yönleriyle “komple bir ibadet” olma özelliğine sahiptir. Haccın ne zaman ve nasıl eda edileceği ile ilgili tartışmalar, konunun bir ilmî toplantıda bütün yönleriyle ele alınıp müzakere edilmesini ihtiyaç hâline getirmiştir. Bu bakımdan, Marmara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi ve İslâmî İlimler Araştırma Vakfı (İSAV) tarafından “Bütün Yönleriyle HAC” konulu Tartışmalı İlmî Toplantı, Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda 23-24 Kasım 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Toplantıya katılan ilim adamlarının sunduğu tebliğ ve müzakereler, kapanış ve değerlendirme metinleri bir araya getirilerek bu eserde neşredilmiştir." --