19. yüzyılda İzmir'de doğal afetler - Beyru, Rauf, 1923-2016. (İzmir)
260 s.
Keywords: "... Önemli bir deprem kuşağı üzerinde kurulmuş olan İzmir kentinde depremler, doğal olarak, kendilerini sık sık hissettirmiş ve zaman zaman büyük kayıplara yol açmıştır. Bugünkü yerinde yani milattan 333 yıl kadar önce Kadifekale eteklerinde kurulmasından sonra; İzmir'in MS.180 yılındaki deprem ve onu izleyen yangın sonunda, içlerinde kentin büyük tiyatrosunun da yer aldığı kamu yapılarından pek çoğunun ve konutların tamamen yıkılmış olduğunu öğreniyoruz..." -- Yayıncı.